El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Completar l’aprenentatge

Els alumnes del Programa de Formació d’Hostaleria inicien les pràctiques en restaurants de l’Hospitalet

L’objectiu és completar l’aprenentatge professional en un entorn productiu real

Els alumnes del Programa de Formació d’Hostaleria inicien les pràctiques en restaurants de l’Hospitalet

Ayuntamiento de L'Hospitalet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els alumnes del Programa de formació i inserció (PFI) de cuina i serveis de restaurant de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) estan finalitzant el curs acadèmic i des del 23 de juliol realitzen pràctiques en establiments de restauració de la ciutat.

L’objectiu d’aquestes pràctiques és completar l’aprenentatge professional en un entorn productiu real, així com conèixer el món laboral i els hàbits i les actituds que es necessiten per desenvolupar una feina.

El Bar Còrdova, BalbiBlau, La Pepa i Comarea són alguns dels establiments on els 17 alumnes d’aquesta edició podran posar en pràctica els coneixements adquirits. «Cal afegir que alguns dels restaurants ja han manifestat l’interès a contractar joves, però caldrà esperar a l’acabament del període de pràctiques», assenyalen des del consistori.

Cinquena edició

La cinquena edició del programa ha hagut d’adaptar-se a les mesures de seguretat decretades arran de la crisi sanitària de la Covid-19. No obstant, els cursos han comptat amb 1.000 hores de durada, de les quals 180 hores corresponen a pràctiques laborals que s’han portat a terme al Centre de Formació d’Hostaleria i que ara faran els establiments de restauració de la ciutat.

Notícies relacionades

Per mitjà d’aquest programa, l’Ajuntament pretén proporcionar a joves de 16 a 21 anys sense graduat de l’ESO les competències personals i professionals necessàries per facilitar-los la incorporació al món laboral i el retorn al sistema educatiu reglat.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO