El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

1.500 pacients

L’Hospital de Bellvitge aplica un protocol que millora la recuperació dels pacients després de les cirurgies

Des del centre de l’Hospitalet expliquen que els ingressos postoperatoris s’han reduït entre un 24% i un 64%

L’Hospital de Bellvitge aplica un protocol que millora la recuperació dels pacients després de les cirurgies

HUB

1
Es llegeix en minuts

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha engegat el protocol de Recuperació Millorada de la Cirurgia (ERAS, en les seves sigles en anglès) que millora el preoperatori i la recuperació després d’una cirurgia. El programa s’aplica des del 2018 al servei de Cirurgia Colorectal i, des d’aleshores, s’ha anat expandint i ha arribat a 1.500 pacients.

Amb aquest protocol s’ha reduït l’estada mitjana dels pacients, però sense un augment de visites a urgències, ni de reingressos posteriors. Aquest protocol inclou «una sèrie d’estratègies i mesures innovadores» que tenen l’objectiu de reduir l’estrès del pacient, les complicacions que poden sorgir durant l’ingrés i afavorir la seva recuperació funcional i, com a conseqüència, el temps d’ingrés en el centre.

De fet, els pacients d’urologia han reduït un 64% els dies d’ingrés postoperatori; els de cirurgia colorectal un 50%; els de pròtesi de maluc un 42% i els de cirurgia plàstica un 24%; i, a més, amb nivells de satisfacció «molt elevats».

Protocol en expansió

El centre va començar a aplicar el protocol el 2018 en el Servei de Cirurgia Colorectal i, des d’aleshores, està en «contínua expansió» i l’ha incorporat en els serveis de Cirurgia Plàstica, Urologia, Cirurgia Toràcica i la implantació de pròtesi de genoll i maluc que porta a terme el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia.

Notícies relacionades

Així mateix, fins a sis processos quirúrgics més estan en via d’aconseguir la implantació completa de l’ERAS en els pròxims mesos: cirurgia pancreàtica; angiologia i cirurgia vascular; cirurgia cardíaca; cirurgia de raquis; cirurgia maxil·lofacial i cirurgia de cap i coll.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO