El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Recuperació després de la Covid-19

L’Hospitalet ha posat en marxa un 60% de les accions del Pacte de Ciutat

Si bé el pacte té com a horitzó temporal el 2023, un 23% de les actuacions previstes ja s’hauran dut a terme aquest 2021

L’Hospitalet ha posat en marxa un 60% de les accions del Pacte de Ciutat
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha posat en marxa a prop del 60% de les accions i mesures incloses en el Pacte de Ciutat, el front comú institucional i ciutadà per reactivar socialment i econòmicament el municipi.

Així ho ha assegurat aquest dimarts l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, en la presentació del primer informe sobre l’estat de les mesures, projectes i actuacions previstes en el Pacte de Ciutat, que compta amb la participació de representants de tots els grups polítics municipals, agents socials i econòmics i entitats i associacions veïnals.

«Aquest acte no és només per retre comptes davant la ciutadania, és la primera llum al final del túnel que estem travessant des de fa més d’un any», ha emfatitzat Marín, que ha agraït a totes les persones que hi han participat «l’intens treball realitzat en només cinc mesos per fer possible aquest pla per reactivar la ciutat».

Horitzó 2023

Segons l’informe, a data de 31 de març, s’han posat en marxa 128 accions de les 224 previstes en el pla, gairebé el 60% del total, i d’aquestes, 66 ja van pel 50% del seu compliment i 12 ja s’han completat.

Quant a la situació pressupostària, de les 212 actuacions que són competència municipal, 146 estan incloses en el pla d’actuació municipal (PAM) i ja tenen dotació econòmica en el pressupost de 2021, mentre que les 66 restants estan pendents de dotació pressupostària perquè s’han sol·licitat ajudes dels fons europeus o altres administracions. Si bé el Pacte té com a horitzó temporal el 2023, un 23% de les actuacions previstes ja s’hauran portat a terme aquest 2021.

Notícies relacionades

Entre les mesures, Marín ha destacat els 4 milions d’euros destinats a ajudes directes per a autònoms, l’augment en 4 milions més de la partida destinada a garantir els drets bàsics de ciutadania o els 2 milions per a les targetes moneder que es distribuiran entre famílies vulnerables.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local de EL PERIÓDICO