El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Vulnerabilitat Social

La pressió ciutadana atura el desnonament d’una família amb tres fills menors a l’Hospitalet de Llobregat

  • Prop de 50 persones mobilitzades pel Sindicat d'Inquilins s’han mobilitzat a les portes de l’immoble

  • Segons detallen membres de l’entitat, l’ordre per fer fora els inquilins ha quedat ajornada fins a l’abril, però confien que el jutge reconsideri el cas

La pressió ciutadana atura el desnonament d’una família amb tres fills menors a l’Hospitalet de Llobregat
3
Es llegeix en minuts

Aquest dijous prop de 50 persones mobilitzades pel Sindicat de Llogateres i Llogaters han parat el desnonament d’una família amb tres fills menors a l’Hospitalet de Llobregat. La propietària del pis va avisar els inquilins que el volia vendre i va iniciar el procés judicial per fer-los fora. La família va entregar 30.000 euros per quedar-se l’immoble, però el procés als jutjats va seguir el seu curs.

Mentrestant, la propietària fugia amb els diners i revenia el pis a un gran tenidor. Tot un periple que ha deixat els inquilins en situació vulnerable, com recull un informe dels Serveis Socials emès en les últimes hores a instàncies del Sindicat de Llogateres i Llogaters. L’entitat recorda que l’actual estat d’alarma impedeix l’execució de desnonaments.

«És vergonyós que la nova llei sigui insuficient per aturar els desnonaments, quan se suposa que hauria de servir per frenar-ho tot», afirma a l’ACN Marlene Meneses, del Sindicat d’Inquilins, que lamenta que hagi de ser l’acció dels moviments socials la que freni casos com el d’aquest dijous a l’Hospitalet.

Meneses considera que el veto als desnonaments durant l’estat d’alarma és una «disfressa» anunciada pel Govern espanyol, «mentre enganyen els contribuents i engreixen les butxaques dels fons voltor i els grans tenidors».

Un cas especialment inusual

L’entitat remarca que el cas parat al barri de la Torrassa de l’Hospitalet és especialment inusual. L’entitat relata que la Hind, el Salehdine i els seus tres fills viuen en aquest pis del carrer Alegria des del 2011, però el maig del 2019 la propietària els va negar la renovació del lloguer perquè tenia intenció de vendre la vivenda. Enmig de les negociacions per poder continuar vivint al pis, la propietària va iniciar el procés judicial per desnonar-los.

El Sindicat de Llogateres i Llogaters apunta, no obstant, que els inquilins van vendre unes propietats del seu país d’origen i van aconseguir 30.000 euros que van dipositar com a arres per poder comprar l’immoble. Amb aquests diners entregats, la propietària els va garantir que aturava el procés judicial anterior i donava per cobert el lloguer fins que s’acabés de materialitzar la compravenda.

Malgrat l’acord, al mes de juliol la dona va fugir amb els diners, i la Hind i el Salehdine van saber que el pis s’havia venut a Josblama SL, un gran tenidor amb immobles en diferents municipis de l’estat espanyol.

«Tenien un compromís per poder continuar vivint aquí, però ara es troben que el procés judicial per desnonar-los segueix endavant amb el nou propietari, i ells s’han quedat sense diners», diuen des del Sindicat de Llogateres i Llogaters.

Informe de vulnerabilitat

Una situació que l’entitat ha traslladat insistentment als Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, que aquest dimecres a la nit van emetre un informe que reflecteix la vulnerabilitat d’aquesta família, amb un nadó de menys de tres mesos, i dos fills més, de 6 i 8 anys.

El Sindicat de Llogateres i Llogaters assegura que aquest informe emès ‘in extremis’ i la mobilització d’aquest dijous a la porta de la vivenda han sigut la clau per aturar el desnonament. Fins a l’immoble s’han acostat la procuradora i un representant de la propietat, que han contactat amb la comitiva judicial i han acordat posposar el desnonament per segona vegada –el primer avís va ser a mitjans de desembre.

Notícies relacionades

Segons van detallar membres de l’entitat, l’ordre per fer fora els inquilins ha quedat ajornada fins a l’abril, però el col·lectiu confia que el jutge reconsideri el cas. Demanen que el magistrat tingui en compte que la família té tres fills i que ha sigut presumptament estafada en el procés de compra del pis –que han denunciat a la justícia i segueix un camí paral·lel al desnonament.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Desnonaments