El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

CORONAVIRUS

El futur espai polivalent de Bellvitge tindrà 64 llits per a malalts de Covid-19

Una vegada acabat, l'edifici tindrà quatre plantes i una superfície total de 4.500 m2

La llarga vida útil de l'edifici permetrà consolidar-lo com una infraestructura més del centre

salut

salut

1
Es llegeix en minuts
EFE

El nou espai polivalent que s’està construint a l’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), que entrarà en funcionament a principis del 2021, acollirà les urgències per a pacients amb Covid-19 i tindrà fins a 64 llits més d’hospitalització convencional per a la malaltia.

En un comunicat, l’hospital ha explicat aquest dijous 22 d’octubre que la direcció del centre va mantenir una reunió amb el director del Servei Català de la SalutAdrià Comella, per fer seguiment de les obres de la nova instal·lació.

Situat davant de l’antiga Escola d’Infermeria i molt a prop de l’edifici d’Urgències de l’hospital, l’edifici tindrà quatre plantes i una superfície total de 4.500 m2. Es tracta d’un dels cinc nous dispositius assistencials que el Servei Català de la Salut ha promogut a fi de millorar la resposta a la pandèmia del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT).

Espais intercomunicats

La planta baixa i la primera es destinaran a l’atenció i el seguiment de les urgències respiratòries i de pacients amb sospita de Covid-19, i les plantes 2 i 3 acolliran cada una entre 24 i 32 llits d’hospitalització convencional per a aquesta malaltia.

També es construirà un pont de connexió que comunicarà aquest nou espai amb la resta d’edificis de l’hospital, a fi de facilitar el trasllat dels pacients i la mobilitat dels professionals.

Una infraestructura més

Més enllà del moment actual de pandèmia, la llarga vida útil de l’edifici –de construcció convencional, amb estructura prefabricada de formigó– permetrà consolidar-lo en el futur com una infraestructura més de l’Hospital Universitari de Bellvitge i dedicar-lo a altres usos.

Durant la primera onada de la pandèmia, entre els mesos de març i abril, l’hospital va arribar a tenir ingressats alhora fins a 542 malalts de Covid-19, i fins a 186 pacients en llits de crítics i semicrítics.

Notícies relacionades

Actualment, hi ha uns 70 pacients ingressats amb aquesta malaltia i, a causa del constant increment de casos, l’hospital ha restringit temporalment l’entrada de visites i acompanyants per garantir la seguretat de pacients, familiars i professionals, alhora que ha reforçat el protocol de canals alternatius d’informació als familiars.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA