El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

NOU CURS MARCAT PER LA COVID

L'Hospitalet torna al col·le amb 30.000 alumnes i un centenar d'espais per a l'esbarjo

L'Ajuntament ha posat a disposició d'Educació parcs i biblioteques per ser utilitzats pels centres d'ensenyament de la localitat

Aquest curs, quan la ciutat comptarà amb 112 nous docents, es posa en marxa l'Institut-Escola Puig i Gairalt, el tercer del municipi

lh

lh

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 30.033 alumnes de 3 a 16 anys han començat aquest 14 de setembre el curs 2020-2021, marcat per les mesures de prevenció de la Covid-19, a l’Hospitalet de Llobregat. D’aquests, 2.003 alumnes comencen P-3 i 2.410 alumnes comencen primer d’ESO. Els alumnes d’educació infantil i primària (3-12 anys) són 20.425, i els d’ESO (12-16 anys), 9.608. Quant al batxillerat, inicien el curs 1.718 alumnes, dels quals 969 comencen el primer curs.

Com a principal novetat, aquest curs es posa en marxa l’Institut-Escola Puig  i Gairalt, el tercer d’aquestes característiques a la ciutat. El primer va ser l’Institut-Escola Gornal, que es va crear el curs 2018-2019, mentre que el segon va ser el Pere Lliscart, des del passat curs 2019-2020.

La creació del Puig i Gairalt suposa la implantació de dos nous grups de primer d’ESO a la ciutat. A l’Institut Santa Eulàlia  i l’Apel·les Mestres es crea un grup de primer d’ESO en cadascun. D’altra banda, l’Institut Bellvitge   torna a l’oferta habitual de dues línies, després que l’any passat hagués de crear un grup més a primer d’ESO.

Segons dades facilitades pel Departament  d’Educació, aquest curs s’incorporen a la ciutat 112 docents nous, 15 tècniques de reforç a P-3 i 35 professionals destinats a l’atenció a les famílies vulnerables.

Un centenar de nous espais

L’Ajuntament ha posat a disposició d’Educació un centenar d’espais que poden ser utilitzats pels centres d’ensenyament de la ciutat, com biblioteques, centres culturals, residències d’avis i poliesportius. Les escoles i instituts de l’Hospitalet utilitzaran 28 parcs, places i altres espais lliures per realitzar el període d’esbarjo i les classes d’educació física. 

Entre d’altres, es tracta dels parcs de Can Buxeres, Can Creixells, l’Alhambra, les Planes i la Torrassa; de les places de la Cultura i de la Carpa i el carrer de Rius i Carrió. Entre els espais utilitzats també hi ha trams de tres carrers als voltants dels centres i en els quals el tall al trànsit no suposarà una gran afectació als carrers d’Andorra, d’Almeria i de la Carpa.

Notícies relacionades

L’Hospitalet compta amb 31 centres públics de segon cicle d’educació infantil i primària; 14 instituts públics; 3 instituts escola; 2 instituts públics de formació professional; 25 escoles concertades d’educació infantil, primària i ESO; 2 escoles concertades d’educació postobligatòria i 2 centres d’educació especial.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments