El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

MEMÒRIA

Descobreixen un refugi de la guerra civil a les obres d'una escola de l'Hospitalet

Es tracta d'una galeria de 2 per 1,20 metres situada a uns 5 metres de profunditat dins del solar de les obres

La troballa es va notificar a la inspecció territorial de la Generalitat i a la unitat de subsol dels Mossos d'Esquadra

refugio

refugio

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les obres de construcció de la nova escola Ernest Lluch de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) han posat al descobert un refugi de la guerra civil.

En un comunicat, aquest dijous 6 d’agost, l’Ajuntament va explicar que es tracta d’una galeria de 2 per 1,20 metres situada a uns 5 metres de profunditat dins del solar on s’estan fent les obres, entre el passatge de Colom i el carrer del Montseny, al barri de la Torrassa.

La troballa del refugi s’ha notificat a la inspecció territorial de la Generalitat i a la unitat de subsol dels Mossos d’Esquadra perquè portin a terme les tasques d’accés a la galeria i l’avaluació de les actuacions a fer a partir d’ara.

Localitzacions perdudes

El consistori ha recordat que durant la guerra civil la Junta de Defensa Passiva Local va ordenar la construcció de refugis antiaeris, la localització dels quals en molts casos es va perdre amb el pas del temps.

No obstant, de la possible existència d’aquest refugi donava constància l’article ‘Bombardejos i refugis a l’Hospitalet (1937-1939)’ de Josep Ribas, en què l’autor assenyala que podria haver-se construït per iniciativa popular dels veïns.

Notícies relacionades

En vista de la possibilitat de localitzar el refugi, la secció municipal de Patrimoni ja va encarregar abans de l’inici de les obres de l’escola una prospecció amb georadar per detectar possibles restes constructives associades al refugi, així com un seguiment dels treballs d’excavació del subsol per comprovar la possible presència de restes d’interès patrimonial.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA