El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

4,6 milions d'euros

Primer dia d'obres a l'L1 del metro a l'Hospitalet: «Ens ha agafat desprevinguts»

Els usuaris del tram afectat pel tall reconeixen que hauran de sortir abans de casa per arribar a la feina

Els treballs a l'L1 del metro de Barcelona afecten un tram de 5,5 quilòmetres i un total de set estacions

rjulve44520459 barcelona 02 08 2017 barcelona estaci n de collblanc de la l181023124149

rjulve44520459 barcelona 02 08 2017 barcelona estaci n de collblanc de la l181023124149 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
ACN

Aquest dilluns han començat les obres a l’L1 del metro entre les estacions de Santa Eulàlia i l’Hospital de Bellvitge, uns treballs que es prolongaran fins al dissabte 29 d’agost per portar a terme una sèrie de millores en la infraestructura a l’altura de l’Hospitalet de Llobregat. Durant els pròxims dies, hi haurà un servei de bus llançadora entre els dos punts que pararà a totes les estacions del tram afectat amb el mateix horari de metro.

Tot i que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va emetre diversos comunicats en els últims dies, la majoria dels usuaris habituals de la línia s’han assabentat de la modificació del servei avui. «Ens ha agafat desprevinguts», reconeix Angie Rodríguez, una usuària que es desplaça habitualment des de l’Hospitalet fins a Glòries.

En la mateixa línia s’han expressat la resta de passatgers entrevistats aquest dilluns per l’ACN. «La sorpresa ha sigut total, perquè ahir a la nit no vaig trobar cap avís ni rètol», comenta Josep Fernández, un veí del barri que avui havia d’agafar el metro per tornar a casa.

Informadors per evitar confusions

Aida Badosa, usuària diària de la línia, va conèixer les afectacions divendres passat després de parlar amb un company de feina. «Ho vaig saber de casualitat, però també he vist que està avisat a tots els metros», comenta. D’altra banda, explica que les obres l’obligaran a sortir entre un quart d’hora i mitja hora abans de casa per arribar puntual a la feina. «Avui arribaré una mica tard perquè no recordava els canvis, les obres fan que el trajecte sigui més llarg», afegeix.

Per evitar confusions, TMB ha col·locat informadors a les diferents estacions afectades –abans i durant els primers dies d’afectacions– per orientar els ciutadans sobre els millors recorreguts alternatius.

Tot i que el personal de TMB reconeix que encara hi ha molta gent que desconeix la situació, també apunten que els afectats són «molt comprensius» i destaquen que no hi ha hagut cap incidència durant la primera jornada d’obres.

Una actuació de 4,6 milions d’euros

Els treballs a l’L1 del metro de Barcelona afecten un tram de 5,5 quilòmetres i un total de set estacions. Es tracta de l’Hospital de Bellvitge, avinguda Carrilet, rambla Just Oliveras, Can Serra, la Florida i Torrassa. Quant a l’estació de Santa Eulàlia, serà la terminal provisional de línia.

Notícies relacionades

La suspensió del servei permetrà renovar la via en diferents trams, amb una longitud total de 1.800 metres. D’altra banda, s’actualitzarà el sistema de drenatge en un tram de 500 metres. L’actuació també inclou la renovació de dos aparells de via, la instal·lació d’un nou aparell a la Florida i l’actualització de dos enclavaments de senyalització ferroviària. El pressupost total de les actuacions és de 4,6 milions d’euros.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA