El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

ATENCIÓ PRIMÀRIA

L'Hospitalet reclama a Salut que recuperi l'horari complet dels CAP tancats durant el pic de la pandèmia

L'Ajuntament aprova una moció instant el Govern a assignar a l'atenció primària el rastreig de positius de Covid-19

ajuntament-hospi

ajuntament-hospi

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat insta el Departament de Salut a recuperar l’horari habitual dels CAP Gornal, Can Serra i CAP Sanfeliu. Són tres els centres que van tancar a finals de març en ple pic de la pandèmia de la Covid-19, i que van reobrir parcialment a principis de juny amb uns horaris reduïts que encara perduren.

La reobertura completa és un dels acords recollits en la moció presentada aquest dimecres en el Ple per En Comú Podem, la qual ha tirat endavant amb el recolzament de la majoria de grups.

El text aprovat també reclama al Govern que aturi l’externalització del servei de rastreig dels contactes de les persones positives de coronavirus i que assigni aquesta funció als sanitaris dels Centres d’Atenció Primària.

Augmentar els recursos

Els tres CAPs que es reclamen obrir amb la moció aprovada aquest dimecres a l’Hospitalet són els que tenen menys població assignada. En el cas de Can Serra i Gornal, actualment només atenen els pacients en horari de matí, mentre que el CAP Sanfeliu tan sols obre els dilluns i els divendres durant el matí, i els dimecres a la tarda. En tots els casos, és necessari demanar cita prèvia.

Quant a la resta d’acords de la moció, aprovada amb el recolzament parcial de tots els grups i l’abstenció d’ERC, també es reclama que s’augmenti en 5.000 milions d’euros els recursos econòmics destinats a reforçar el model sanitari públic.

Auditoria pública

Alhora, se sol·licita que Salut encarregui una auditoria pública independent per revisar les aportacions que el Govern farà al sistema sanitari privat per compensar els ingressos a l’uci amb motiu de la pandèmia.

Finalment, els grups han estat d’acord a exigir a la Generalitat que torni «de forma immediata» les pagues extres pendents de cobrar als treballadors del sector públic.

Notícies relacionades

Tot això, en una moció amb la qual el consistori insta el Parlament a elaborar un nou pacte nacional per a la salut «posant el sistema públic al nivell que demana la societat», tant quant als professionals, com els recursos tècnics i estructurals.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA