El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

CRISI SANITÀRIA

L'Hospital de Bellvitge presenta una exposició sobre com va afectar la Covid-19 el centre

La mostra fotogràfica ofereix «una petita visió de la transformació i les vivències experimentades a l'hospital»

200706-exposicio-postcovid 20 01

200706-exposicio-postcovid 20 01

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) acull l’exposició ‘Orgull d’hospital’, una mostra fotogràfica que reflecteix com s’ha viscut la pandèmia de la Covid-19 a l’hospital. L’objectiu és donar «una petita visió de la transformació i les vivències experimentades a l’hospital» des de l’arribada del coronavirus, expliquen des del centre hospitalari de l’Hospitalet de Llobregat.

És un viatge per la transformació que ha patit l’hospital, creant espais a la velocitat a què anaven arribant els malalts. «D’un dia per l’altre es va parar tot i vam haver de començar de nou, com qui després d’un accident ha d’aprendre a caminar, o parlar... ens vam trobar amb una realitat molt diferent de la que havíem conegut fins ara», recorden des del HUB.

Des de l’Hospital de Bellvitge expliquen que han realitzat una selecció d’imatges i que moltes se n’han quedat fora, «però sabem que tots els treballadors del HUB, assistencials i no assistencials, heu sigut claus per afrontar aquesta pandèmia», destaquen.

La transformació de Bellvitge

Quan es va accelerar la crisi sanitària, des del centre van intensificar la transformació de l’hospital per poder donar la millor resposta possible a la pandèmia de la Covid-19. «Amb l’esforç de tots i en un temps rècord, s’estan realitzant canvis, tant estructurals com organitzatius, per augmentar de forma molt notable la capacitat assistencial i l’especialització en la malaltia», explicaven a finals de març des del HUB.

Davant del ràpid creixement de pacients ingressats per coronavirus, es van ampliar els llits de crítics i semicrítics i les plantes d’ingrés d’aquest tipus de pacients, entre altres mesures.

Notícies relacionades

Recentment, davant del descens de pacients, l’Hospital de Bellvitge va ampliar l’horari de visites. Així, els pacients ingressats per Covid-19 poden rebre visites dues vegades per setmana en l’horari que s’acordi amb els responsables de la unitat.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA