El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

INVESTIGACIÓ

Un regidor del PSC de l'Hospitalet va fer la denúncia que va acabar amb la detenció de dos companys

El jutge investiga si el consell esportiu va destinar a finalitats particulars alguns dels ajuts públics

ajuntament-hospi

ajuntament-hospi

1
Es llegeix en minuts
EFE

El tinent d’alcalde d’Educació, Esports i Joventut de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Jaume Graells (PSC), va presentar la denúncia sobre presumptes irregularitats en el consell esportiu que dimecres va desembocar en la detenció dels també regidors del PSC Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza.

Segons ha avançat Nació Digital i han confirmat a Efe fonts municipals, a principis de febrer, Graells va informar l’alcaldessa, Núria Marín, sobre la denúncia que va presentar amb una treballadora del consell, per la gestió d’aquest ens que, malgrat ser privat, està presidit pel regidor d’Esports i sis dels dotze membres de la seva comissió directiva estan nomenats pel consistori.

Entre aquests membres de designació municipal figuren Plaza, que és regidor d’Esports, actual president del consell i exdirector de l’ens; Alcázar, segon tinent d’alcaldia i antic president del consell, i el mateix Graells.

Comissió de seguiment

Les mateixes fonts apunten que després de ser informada sobre la denúncia, Marín va demanar «de forma immediata» a la junta directiva del consell que realitzés una auditoria, els resultats de la qual encara no han arribat a causa de la demora provocada per l’emergència sanitària. Així mateix, han assenyalat que la junta directiva ha creat una comissió de seguiment de l’auditoria en què hi ha present Graells.

A més de les detencions d’Alcázar i Plaza, en l’operació duta a terme per la Policia Nacional i dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet també es va detenir l’actual director del consell esportiu de la ciutat, Eduard Galí.

Notícies relacionades

El jutge investiga si l’entitat va destinar a finalitats particulars alguns dels ajuts públics que gestiona i va justificar les subvencions concedides mitjançant documentació falsa, en una causa oberta pels delictes de malversació de cabals públics i de falsedat documental.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA