El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

DESESCALADA

Les escoles públiques de l'Hospitalet es rebel·len contra el desconfinament educatiu

Els directors critiquen que les instruccions donades per la conselleria als centres educatius són «ambigües»

En un comunicat, els directors traslladen al conseller que obriran per oferir «acompanyament emocional»

zentauroepp49624660 25 02 2019 el conseller josep bargall   politica catalu a es190830162357

zentauroepp49624660 25 02 2019 el conseller josep bargall politica catalu a es190830162357 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les escoles públiques de primària de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) han unit forces contra el pla de desconfinament del Departament d’Educació, que preveu l’obertura a partir de l’1 de juny per als centres situats en territoris que es trobin en la fase 2.

Els directors de les escoles de l’Hospitalet, que és la segona població catalana en nombre d’habitants, han dirigit aquest dijous al conseller d’Educació, Josep Bargalló, un comunicat conjunt en el qual detallen les raons per les quals s’oposen al pla de reobertura i en el qual demanden la retirada d’algun dels seus punts.

En concret, en el seu escrit, a què ha tingut accés Efe, els directors han demanat a Educació que anul·li l’acollida dels nens de 3 a 6 anys «per garantir la salut dels nens i dels professors».

«Acompanyament emocional»

En el pla de desconfinament, Educació ha previst l’acollida en un espai específic de l’alumnat del segon cicle d’educació infantil (3-6 anys) de famílies els progenitors de les quals, per motius laborals i professionals, hagin de treballar presencialment sense possibilitat de flexibilitzar-ho, en grups de 8 o 10 alumnes.

Al·ludint a l’autonomia de centre, els directors comuniquen a Educació que obriran el dia 8 de juny, quan la ciutat previsiblement estigui en la fase 2, però amb una proposta sensiblement diferent a la de la conselleria.

En el comunicat, els directors traslladen al conseller que obriran per oferir «acompanyament emocional i tutories individualitzades, presencials o telemàtiques, dels alumnes de P3 i fins a 5è i organitzar un acomiadament específic per a l’alumnat de 6è, que canvia d’etapa», que no concreten en què consistirà.

Instruccions «ambigües»

Com a curs finalista, per a sisè de primària Educació ha previst assistència en grups amb ràtio no superior a 13 alumnes, una possibilitat que els directors no contemplen. Els directors critiquen que les instruccions donades per la conselleria als centres educatius són «ambigües» i «deixen a la mercè de la responsabilitat de les direccions la seguretat de nens i professors».

Notícies relacionades

«Com a direccions i autoritat pública hem de preservar la seguretat dels nostres alumnes i docents i, en aquest moment, no som en disposició de garantir-la», afirmen els directors, ja que, «al no realitzar tests, no es pot garantir l’absència de contagi pels asimptomàtics», afegeixen en el comunicat.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA