El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

CONFINAMENT

L'Hospitalet allarga el servei de recolzament emocional per telèfon fins a finals de juny

La iniciativa va sorgir gràcies a l'acord entre l'ajuntament i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

ajuntament-hospi

ajuntament-hospi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha decidit allargar fins a finals de juny el servei d’atenció i recolzament emocional i psicològic dirigit a la ciutadania, una atenció que havia d’acabar el 31 de maig i que es va iniciar per oferir resposta als diversos problemes que ha comportat l’epidèmia de la Covid-19.

Des de mitjans d’abril el telèfon gratuït 900 922 272 atén la població de l’Hospitalet que, a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19 i del confinament que ha suposat el decret d’estat d’alarma, necessita recolzament psicològic. Aquesta iniciativa va sorgir gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de l’Hospitalet i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC).

Aquest dispositiu compta amb una primera atenció i consulta que es porta a terme per treballadors municipals que, tot i que exerceixen les seves funcions en diversos llocs de treball de l’organització, «són personal voluntari amb titulació en psicologia que valoraran en primera instància estats emocionals com la incertesa, la por, el temor del contagi, l’ansietat inicial i persistent, el temor permanent i altres situacions», expliquen des del consistori.

Seguiment

Notícies relacionades

Segons la situació i l’estat en què es trobin les persones ateses, es derivaran a un servei especialitzat en l’atenció a les emergències, que fa l’atenció immediata i acorda un seguiment de curta durada amb la persona atesa.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA