El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

CORONAVIRUS

El Museu de l'Hospitalet prepara la 'Memòria d'una pandèmia'

Proposen la recollida de documentació i objectes per interpretar els efectes de la Covid-19

zentauroepp53171194 una mujer se coloca una mascarilla tras haberle puesto otra 200419181108

zentauroepp53171194 una mujer se coloca una mascarilla tras haberle puesto otra 200419181108 / Inaki Berasaluce

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu de l’Hospitalet proposa una campanya de participació ciutadana de recollida de documentació i objectes per donar compte de la repercussió i els efectes de la Covid-19 en la societat. L’objectiu és preservar els testimonis de la memòria oral, escrita i audiovisual i conservar material que ajudi a interpretar l’impacte de la pandèmia.

Es tracta d’elaborar la ‘Memòria d’una pandèmia’ i «documentar la crisi sanitària, però també social, econòmica i cultural, per a les generacions futures, amb el material donat i que es convertirà en patrimoni cultural», expliquen des de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

El fons es nodrirà de material molt divers, com ara: Epis (guants, mascaretes, bates i material sanitari divers), cartells que anuncien el tancament de locals i comerços a causa de la Covid-19, dibuixos elaborats individualment o col·lectivament, objectes domèstics que reflecteixen la vida sota mesures de quarantena i distanciament social, nous productes creats per empreses i indústries, obres d’art a l’espai públic i ítems que representen projectes i iniciatives comunitàries. També formaran part del fons fotografies, vídeos o missatges de veu.

Treball conjunt

El museu es coordinarà amb l’Arxiu Municipal de l’Hospitalet, que ja ha iniciat una campanya similar. De la documentació se n’encarregarà l’Arxiu, mentre que els objectes seran patrimoni del Museu.

‘Memòria d’una pandèmia’ s’ha treballat conjuntament amb diferents museus de les xarxes de Museus d’Història i de Museus d’Etnologia de Catalunya i el Museu d’Història de Catalunya, que permetrà, una vegada finalitzada la campanya, posar en comú el material donat i desenvolupar un projecte compartit de divulgació.

Notícies relacionades

El Museu de l’Hospitalet organitzarà la recollida del material quan torni a obrir les portes.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA