El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

amb les instruccions de la DGT

Denunciats 326 patinets elèctrics a la campanya de control de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet

S'ha vigilat que els conductors no circulin per les voreres, no utilitzin els mòbils ni auriculars i que facin un ús unipersonal i responsable del vehicle, ja que les multes poden ascendir a 200 euros

obrefitxer

obrefitxer

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La campanya informativa i sancionadora de control de la circulació dels patinets elèctrics que ha dut a terme la Guàrdia Urbana a Collblanc i la Torrassa –del 13 al 31 de gener– i posteriorment al conjunt de la ciutat –durant tot el mes de febrer– s’ha saldat amb 326 denúncies, que poden comportar sancions de 80 a 200 euros. Després d’aquesta primera actuació, el control continuarà ara en el servei diari de la Guàrdia Urbana. A l’Hospitalet, el 2019 aquests vehicles van estar implicats en 59 accidents.

De les 326 denúncies a usuaris de patinets elèctrics, 72 són per conduir de forma negligent, 70 per utilitzar auriculars, 55 per no respectar el semàfor vermell, 40 per transportar una segona persona, 21 per no respectar el senyal de direcció prohibida, 20 per circular per una zona de vianants, 14 per fer ús del telèfon mòbil, 7 per no portar l’enllumenat obligatori, 2 per conduir sense llicència un vehicle que superava els 25 km/h i 25 per altres motius.

També altres vehicles de mobilitat personal

En aquesta campanya de control, la Guàrdia Urbana també ha denunciat 66 conductors de bicicletes: 22 per no respectar el semàfor vermell, 17 per utilitzar auriculars, 7 per fer ús del telèfon mòbil, 5 per circular per una zona de vianants, 4 per conduir de forma negligent, 4 per no respectar el senyal de direcció prohibida, 2 per no portar l’enllumenat obligatori, 2 per transportar una segona persona, 1 per conduir amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mg/l, 1 per conduir amb presència de drogues en l’organisme i 1 per altres motius.

En total, durant la campanya s’ha intervingut en 3.560 persones conductores de vehicles de mobilitat personal (VMP), dels quals 3.168 han sigut advertides o informades i 392 han sigut denunciades.

Seguint les instruccions de la DGT

L’objectiu de la campanya de la Guàrdia Urbana ha sigut informar i aplicar les normes i instruccions dictades l’any passat per la Direcció General de Trànsit (DGT) sobre l’ús dels patinets elèctrics, perquè els conductors facin una utilització adequada i es respecti el bon ús compartit de l’espai públic.

Aquests patinets són vehicles d’una o dues rodes, d’una única plaça, propulsats per motors elèctrics que desenvolupen una velocitat d’entre 6 i 25 km/h. La seva proliferació en els últims anys ha fet necessari establir unes normes d’ús.

Així, les instruccions de la DGT sobre els vehicles de mobilitat personal prohibeixen la circulació dels patinets elèctrics per les voreres i zones per als vianants, no permeten que superin la velocitat de 25 km/h ni que es condueixin utilitzant el telèfon mòbil o els auriculars.

També estableixen que la seva utilització ha de ser unipersonal; la conducció nocturna, amb enllumenat i robes reflectants, i que els usuaris tenen l’obligació de sotmetre’s a les proves d’alcohol i drogues, com la resta de conductors de vehicles.

Notícies relacionades

La Guàrdia Urbana vigila el compliment d’aquestes normes i sanciona les infraccions, amb multes que poden anar de 80 a 200 euros. L’actuació es prioritza sobre els conductors que circulen de forma negligent i irregular, tant per la vorera com per la calçada, i sobre els autors d’infraccions greus que circulin en sentit contrari, no respectin la preferència de passada, utilitzin mòbil o auriculars, transportin a una segona persona o condueixin sota els efectes de begudes alcohòliques o drogues. Per als infractors menors de 18 anys, la responsabilitat correspon als pares.

Més notícies de l’Hospitalet