El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

les obres finalitzaran el 2024

L'Ajuntament de l'Hospitalet aprova l'ampliació de la Fira

El projecte a la Gran Via permetrà que la superfície expositiva creixi fins als 300.000 m² i se situï així entre les instal·lacions més importants de tot el món

gv-general-aa-gran-via-421

gv-general-aa-gran-via-421 / Flavio A Coddou

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet ha aprovat la modificació del Pla General Metropolità per a l’ampliació de Fira de Barcelona-Gran Via a la ciutat. L’acord ha rebut el recolzament de tots els grups municipals excepte L’Hospitalet En Comú Podem-En Comú Guanyem. 

D’aquesta manera, el consistori ha impulsat el planejament urbanístic necessari per permetre l’ampliació del recinte, tal com es va comprometre en el protocol firmat al febrer per les diferents institucions implicades. 

Ara, l’ajuntament traslladarà el projecte aprovat a la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per a l’aprovació definitiva.

El creixement del recinte de Gran Via es farà en uns terrenys desocupats de 40.000 metres quadrats situats en la illa compresa entre l’avinguda de Joan Carles I i els carrers de les Ciències, Salvador Espriu i José Agustín Goytisolo. En aquest espai, es construirà un edifici de dues plantes amb 60.000 metres quadrats i una edificació per a oficines i serveis destinats a usos firals.

Amb una superfície bruta expositiva de 240.000 metres quadrats, el recinte s’ampliarà fins als 300.000 per donar «possibilitats de creixement» als salons propis i externs. 

Notícies relacionades

Altres objectius de la reforma són competir amb els equipaments firals més importants d’àmbit mundial, atreure grans esdeveniments i simultaniejar diversos certàmens. Es preveu que les obres finalitzin el 2024.

Més notícies de l’Hospitalet