El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

es renovaran els òrgans directius

UGT Catalunya reunirà 400 sindicalistes a l'Hospitalet per al seu XVI congrés

L'esdeveniment tindrà lloc del 16 al 18 de setembre del 2020 a La Farga i s'abordaran temàtiques que abans no estaven de plena actualitat, com l'emergència climàtica i la renda garantida

ugt

ugt

1
Es llegeix en minuts
EFE

La UGT de Catalunya reunirà 400 delegats a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) per al seu setzè congrés, en què renovarà els òrgans directius i treballarà en els documents sindicals per als futurs quatre anys.

El congrés tindrà lloc del 16 al 18 de setembre del 2020 a La Farga, una antiga fàbrica siderúrgica de l’Hospitalet que en l’actualitat acull fires i congressos.

El secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros, ha presentat els eixos principals de la pròxima edició del congrés en una roda de premsa acompanyat de l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín (PSC).

Ros ha explicat que aquest setzè congrés «serà en positiu i per avançar, després de gairebé dos anys de retallades de drets socials» i amb «molts debats i propostes noves» que serveixin per progressar cap a la «construcció de nous drets».

En aquest sentit, ha detallat que s’abordaran temàtiques que abans no estaven de plena actualitat, com l’emergència climàtica i la renda garantida: «Plantejarem debats com a sindicat feminista, ecologista i antifeixista», ha afirmat el líder sindical.

Ros ha celebrat que la seu del congrés d’UGT al mes de setembre sigui l’Hospitalet de Llobregat, «una de les ciutats més ‘ugtistes’» i on el sindicat que lidera és majoritari.

Notícies relacionades

També ha destacat que el congrés se celebri a La Farga i ha reivindicat el passat obrer de la ciutat: «És des de la indústria des d’on es van formar les grans organitzacions sindicals com UGT».

«Com a Ajuntament, estem encantats que el congrés sigui a l’Hospitalet», ha afirmat l’alcaldessa del municipi, Núria Marín, que veu en la celebració de la trobada «un reconeixement» a la ciutat i a «moltes figures que han contribuït que UGT sigui el sindicat referent i majoritari» a la ciutat.