El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

JUNTA LOCAL DE SEGURETAT

Els delictes creixen un 9'2% a l'Hospitalet de Llobregat l'últim any

L'alcaldessa Núria Marín destaca que el creixement de la ciutat ha fet que la gestió de la seguretat s'hagi tornat «més complexa» i reclama 50 efectius més de Mossos d'Esquadra

marin-y-buch

marin-y-buch

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha reclamat aquest dilluns 25 de novembre 50 efectius més de Mossos d’Esquadra en la reunió de la Junta Local de Seguretat, on s’ha presentat un informe de la policia segons el qual els delictes han crescut un 9% l’últim any.

En la reunió de la Junta també hi han participat el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, que han traslladat el compromís de les dues administracions per millorar conjuntament la seguretat al municipi.

El conseller ha assenyalat que, malgrat l’augment dels delictes, la ciutat, amb 73,2 delictes per cada 1.000 habitants, està 3,5 punts per sota de la mitjana de Catalunya que és de 76,8 fets delictius per cada 1.000 habitants.

Segons l’informe presentat pels Mossos, de novembre del 2018 a octubre del 2019, les infraccions penals a l’Hospitalet, 19.113, s’han incrementat un 9,2%, i el nombre de detencions, 2.849, un 10,7% respecte al mateix període de l’any anterior.

Entre els delictes contra el patrimoni, els furts representen el 47,3% del total i les estafes el 13,8%, i s’han mantingut en els mateixos nivells que l’any passat.

D’altra banda, els robatoris amb força, la majoria a domicilis o a l’interior de vehicles, han crescut un 18% i els robatoris amb violència o intimidació, la majoria a l’espai públic, han augmentat un 22,3%.

«No puc dir que estigui satisfeta amb les dades que tenim. Hem d’aspirar a millorar, a avançar, i totes les administracions estem disposades a fer-ho conjuntament en benefici de la ciutadania», ha assenyalat Marín que ha destacat que el creixement de la ciutat ha fet que la gestió de la seguretat a la ciutat s’hagi tornat «més complexa».

Per la seva banda, Buch ha recordat que durant vuit anys la Generalitat no ha pogut convocar noves places d’agents i ha assenyalat que actualment hi ha dues promocions de 750 Mossos cadascuna que s’incorporaran al cos el 2020 i el 2021.

Notícies relacionades

Preguntat per quants agents dels Mossos es destinaran a l’Hospitalet, el conseller ha dit que «la segona ciutat del país ha de tenir el reforç ajustat a la seva realitat», mentre que Marín ha reclamat una cinquantena.

En el seu discurs, Cunillera ha destacat la importància de la coordinació i col·laboració entre els cossos de seguretat i ha demanat que ser «capaços de posar per damunt de tot el benestar dels ciutadans».