El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

UNA PROGRAMACIÓ VARIADA

Arrenca la Setmana de la Gent Gran a l'Hospitalet amb la Tarda Musical i un homenatge a persones centenàries

A la ciutat viuen 54.083 persones de més de 65 anys, que representen el 20% de la població, i d'aquestes, 17.056 són majors de 80 anys

obrefitxer

obrefitxer

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del 30 de setembre al 6 d’octubre, l’Hospitalet celebra la 4a Setmana de la Gent Gran, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Grans.

Segons l’Ajuntament, la Setmana de la Gent Gran es convoca després de l’èxit de les anteriors edicions. I és que la programació fa seus els objectius marcats per l’Assemblea General de les Nacions Unides quan el 1990 va proclamar l’1 d’octubre com a Dia Internacional de les Persones Grans, a fi de reconèixer el valor de la tercera edat en la nostra societat i convertir-la en protagonista i centre d’interès en una data concreta.

La majoria de les activitats programades són una mostra de les que es fan als centres per a persones grans de la ciutat. El programa alterna actes en equipaments amb altres que tenen com a escenari la via pública, a fi de difondre la tasca que realitzen els centres entre la resta de la ciutadania. Com a novetat, aquest dimecres 2 d’octubre tindrà lloc el 1r Campionat de Petanca per a Gent Gran, al parc de l’Alhambra.

La programació

La programació s’ha realitzat en col·laboració amb entitats de la ciutat, com ara Amics de la Gent Gran, empreses, Voluntaris de L’H, fundacions i la Creu Roja, entre d’altres.

Entre altres propostes, el programa de la Setmana de la Gent Gran recull activitats de ball, representacions teatrals, desfilada de vestits de paper, exposicions, conferències, una projecció cinematogràfica, una mostra d’activitats i la V Trobada de Corals dels Casals per a la Gent Gran de l’Hospitalet, al Teatre Joventut.

Els actes van començar el 30 de setembre, entre els quals va destacar la Tarda Musical al Teatre Joventut. Així mateix, l’1 d’octubre, es va fer l’homenatge a les persones centenàries, un acte ja tradicional a la ciutat, al Palauet de Can Buxeres. En aquesta ocasió, es va comptar amb la presència de set persones –cinc dones i dos homes– que aquest any compleixen un segle, així com d’una veterana de gairebé 104 anys.

Dissabte a la tarda, la plaça de l’Ajuntament acollirà un ball per a les persones grans amb música en directe, mentre que la clausura es farà diumenge, 8 d’octubre, amb un ball de sardanes, també a la plaça de l’Ajuntament.

Més de 54.000 persones de més de 65 anys

A l’Hospitalet viuen 54.083 persones de més de 65 anys, que representen el 20% de la població, i d’aquestes, 17.056 són majors de 80 anys, és a dir, el 31,5% dels majors de 65 anys.

Respecte als equipaments, la ciutat disposa de 15 centres per a persones grans, 10 dels quals són de titularitat municipal. En aquests moments, l’Ajuntament està construint un nou centre a Bellvitge que està previst inaugurar la primavera vinent, i un altre, a Can Serra.

Notícies relacionades

Així mateix, l’Ajuntament ofereix als avis diversos serveis, entre els quals destaquen el servei d’ajuda a domicili; el servei de menjador al casal i a domicili; el servei de teleassistència; el servei d’arranjament de vivendes; l’atenció a la pobresa energètica, i el servei de podologia.

Més notícies de l’Hospitalet