El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

AFECTA ELS GRANS TENIDORS

L'Hospitalet aprova inicialment un recàrrec del 50% de l'IBI a pisos buits

La mesura, que afectarà els pisos que siguin desocupats durant més de dos anys, està inclosa en l'aprovació inicial de les ordenances fiscals, que preveu una congelació de la resta d'impostos

El ple també ha ratificat la modificació del Pla General Metropolità perquè als antics estudis de l'Òpera es construeixi un centre sanitari, assistencial i geriàtric per a gent gran

hospitalet de llobregat - ayuntamiento 1

hospitalet de llobregat - ayuntamiento 1

1
Es llegeix en minuts

El ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha aprovat aquest dimecres de forma inicial establir un recàrrec del 50 % sobre la quota de l’impost sobre béns immobles (IBI) per a pisos buits propietat de persones jurídiques i grans tenidors.

La mesura, que afectarà els pisos que siguin desocupats durant més de dos anys, està inclosa en l’aprovació inicial de les ordenances fiscals, que preveu una congelació de la resta d’impostos.

L’Ajuntament ha assenyalat que amb aquesta proposta d’ordenances fiscals i preus públics, l’Hospitalet es manté entre els municipis espanyols de més de 200.000 habitants amb menor «pressió fiscal» i que «l’esforç fiscal» de l’IBI també es troba per sota de la mitjana catalana.

El ple també ha aprovat inicialment la modificació del Pla General Metropolità (PGM) perquè als antics estudis de l’Òpera, situats al carrer Francesc Moragas del barri del Centre, s’hi construeixi un centre sanitari, assistencial i geriàtric per a gent gran.

Notícies relacionades

En l’apartat de mocions, el ple ha aprovat un text reclamant a Endesa que retiri la seva amenaça de tallar la llum a partir de l’1 d’octubre a famílies en situació vulnerable amb deutes i que condoni el deute.

La segona moció aprovada ha sigut en suport a la vaga mundial pel clima del 27 de setembre i insta a decretar l’emergència climàtica, crear una taula pel clima a l’Hospitalet i a elaborar un Pla local de lluita contra el canvi climàtic.