El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

CIMERA TORRA-MARÍN

L'Hospital General de l'Hospitalet, «fora del congelador» segons Torra

El president va coincidir amb l'alcaldessa Marín en el fet que és una «incongruència» que els hospitalencs es desplacin a l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí

L'anunci el va fer Quim Torra en la seva primera visita oficial a la segona ciutat de Catalunya després de més d'un any en el càrrec

hospitalet

hospitalet

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar dijous passat a l’Hospitalet de Llobregat que el Govern «ha tret del congelador» el projecte del nou Hospital General de l’Hospitalet de Llobregat que s’hauria de construir al sector de Can Rigal, al barri de Pubilla Cases. 

Torra va fer l’anunci després de reunir-se amb l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín (PSC), en el marc de la seva primera visita oficial a la segona ciutat de Catalunya –havia estat a l’Hospitalet, però per a assumptes com el Mobile Word Congress– després de més d’un any en el càrrec, extrem a què Marín havia al·ludit en alguna ocasió.

El president va coincidir amb l’alcaldessa que és una «incongruència» que els veïns de l’Hospitalet s’hagin de desplaçar al’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí perquè l’actual centre de la Creu Roja «ha quedat obsolet» i va afegir que, una vegada recuperat el projecte, ara cal definir l’abast que tindrà. «Cal analitzar-ho tot, però podem estar parlant d’un dels futurs grans hospitals de Catalunya».

Comissió bilateral Generalitat-l’Hospitalet

La visita del president va servir per tractar els principals temes que afecten la ciutat i també per donar un nou impuls a la comissió bilateral entre les dues institucions que va posar en marxa Puigdemont. «Volem parlar diferent amb les ciutats abordant els grans temes de futur, però també els del dia a dia», va destacar Torra.

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, després de posar en relleu la voluntat de la Generalitat i el consistori per «treballar junts en benefici de la ciutat» i els seus veïns, va explicar que la reunió va servir «per situar el president» amb unes pinzellades de les principals preocupacions que afecten l’Hospitalet. «Hem tingut l’oportunitat de parlar de la ciutat i dels seus projectes, molts d’ells amb vocació de país», va afirmar.

En relació amb aquests grans temes, Torra i Marín van parlar de la transformació de la Granvia, el futur clúster biomèdic i del Districte Cultural. Sobre aquest últim, Torra es va comprometre a estudiar la millor manera d’impulsar un projecte «potent» que pot ser «una incubadora d’idees i projectes per a tot el país».

Arribada de nous mossos a l’Hospitalet

mossos Sobre la possible arribada de nous agents dels Mossos a la ciutat, una de les principals reivindicacions del municipi, Torra no va voler avançar cap xifra concreta, però sí que va recordar que per primera vegada en sis anys la Generalitat ha fet una promoció de 500 nous mossos, i que alguns d’ells aniran destinats a l’Hospitalet.

Notícies relacionades

Més enllà de discrepàncies polítiques, tant Torra com Marín van deixar clar que les administracions tenen l’obligació d’entendre’s i treballar juntes en benefici de la ciutadania. «Des de la discrepància hem de trobar punts que ens puguin unir i no separar. És més productiu i positiu que treballem junts», va dir Marín.

Més notícies de l’Hospitaleta l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA