El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Mobike adequarà l'aparcament de bicis a l'Hospitalet per posar fi a l'incivisme actual

La companyia només permetrà estacionar en els aparcabicis habilitats a tal efecte de manera progressiva a partir del mes de setembre

lainz46159353 l hospitalet de llobregat  baix llobregat  06 12 2018  socie181207201414

lainz46159353 l hospitalet de llobregat baix llobregat 06 12 2018 socie181207201414 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresa de bicicletes compartides, Mobike, només permetrà aparcar a les zones habilitades oficialment per a bicicletes a l’Hospitalet de Llobregat, mitjançant l’ús d’un nou cadenat que demanarà als usuaris que la lliguin a l’aparcabicis més proper, els quals seran visibles en l’aplicació.

Com ja va publicar EL PERIÓDICO, a diferència d’altres serveis de ‘bicisharing’, Mobike no disposa de punts d’estacionament fix ni d’un mecanisme de cadena que permeti lligar les bicicletes als punts d’aparcament autoritzats, sinó que el sistema de tancament de les bicicletes –amb un cadenat automàtic que bloqueja la roda posterior de la bibicleta mitjançant l’aplicació mòbil quan finalitza el viatge– permet a l’usuari estacionar el vehicle en qualsevol lloc. 

Això, en un dels municipis amb més densitat de població d’Espanya, pot portar riscos, especialment si s’afegeix a l’incivisme dels usuaris; i, des de fa mesos, molts veïns denuncien la “invasió de l’espai públic” de la ciutat.

Per aquesta raó, l’adequar i ampliar unes zones oficials per a l’aparcament serà una de les noves mesures que s’aplicaran progressivament a partir del mes de setembre, per donar resposta a les peticions relacionades amb l’accessibilitat i el civisme que s’han anat recollint al llarg del primer any de prova pilot.

Més mesures

Mobike també ha presentat a l’Ajuntament una proposta d’ampliació dels punts d’estacionament per a bicicletes. Actualment, l’Hospitalet compta amb 150 zones habilitades i uns 950 aparcabicis. D’acord amb les dades d’ús recollides per Mobike al llarg dels últims mesos d’operacions, s’ha fet arribar una proposta d’ampliació per garantir la viabilitat del sistema.

A més, també s’ha posat en marxa, des d’aquest mes d’agost, la figura de l’Agent de Mobike que, complementant l’equip d’operacions ja existent, aporta més control de les bicicletes al carrer. Aquesta figura s’encarrega de revisar l’estat de les bicis i reportar proactivament aquelles que estan mal estacionades o en mal estat.

Hunab Moreno, Director General de Mobike a Espanya, explica: "En aquesta nova etapa que estem decidits a començar a l’Hospitalet, apostarem també per mantenir una relació més propera amb les associacions locals, a fi d’integrar-les en el nostre dia a dia i poder demostrar el nostre compromís amb el civisme i l’accessibilitat".

Notícies relacionades

Finalment, aquest mes de setembre i coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, Mobike iniciarà també una nova campanya de conscienciació, a nivell estatal, anomenada Civic-City, de la mà de Grup Alt. Entre altres accions, Civic-City inclourà missatges a les cistelles de les bicis de l’Hospitalet que recordaran als usuaris com aparcar correctament.

Més notícies de l’Hospitalet

Temes:

Bicicletes