El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

'CARSHARING'

L'Hospitalet posa en marxa un servei de vehicles híbrids compartits

Aquest dilluns s'han desplegat una dotzena de vehicles, aparcats en 12 punts estratègics de la ciutat, tot i que la llicència és ampliable fins als 20

hospitalet

hospitalet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns han entrat en funcionament a l’Hospitalet els vehicles híbrids del nou servei de ‘carsharing’ que s’ha posat en marxa a la ciutat, i que compta de moment amb una flota de 12 turismes, aparcats en 12 punts estratègics de la ciutat.

L’ajuntament ha atorgat a l’empresa Ubeeqo la llicència d’ocupació temporal de la via pública per a la instal·lació d’aquests 12 estacionaments, que seran ampliables fins a 20. Els vehicles, com a requisit indispensable, hauran de ser turismes híbrids, de molt baixes emissions.

El servei permet llogar qualsevol d’aquests vehicles per hores, de manera que es poden realitzar fer tant viatges de distància mitjana com llarga, i, segons el consistori, presenta avantatges com la disminució de la necessitat de places d’aparcament o la utilitat per a empleats que necessiten desplaçar-se dins de la jornada laboral.

Places d’estacionament reservades 

Les reserves de places s’ubiquen a prop de nodes de connexió ferroviària i estacions del metro (Collblanc, Santa Eulàlia, Pubilla Cases, Bellvitge, Torrassa, o parades dels FGC), així com a prop del Districte Econòmic, polígons industrials i altres pols d’activitat econòmica i cultural, centres sanitaris (com el CAP Just Oliveras) i educatius o zones comercials.

Senyal que indica la plaça reservada per als vehicles híbrids compartits / AJUNTAMENT L’HOSPITALET

Notícies relacionades

Les places d’estacionament estan senyalitzades amb marques viàries i amb senyals verticals específics de tipus informatiu, i l’empresa gestora facilitarà mensualment a l’ajuntament una memòria amb dades i indicadors que permetin avaluar la demanda i el funcionament del servei.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA