El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

NOU ORGANIGRAMA MUNICIPAL

Núria Marín reestructura el seu govern per culminar "la gran transformació" de l'Hospitalet

El desenvolupament econòmic i l'atenció social seran les prioritats del mandat, segons Marín, que ha dissenyat un cartipàs dividit en nou àrees executives

L'alcaldessa ha destacat els grans projectes que marcaran l'agenda, com el soterrament de les vies o l'impuls a una segona plaça Europa a Can Rigal

dsc5425-2

dsc5425-2

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Només dos dies després de ser reelegida alcaldessa de l’Hospitalet de LlobregatNúria Marín ha presentat aquest dilluns als membres que formaran part del seu equip de govern durant els pròxims quatre anys. Cap cara nova en les primeres files d’un cartipàs que s’amplia de quatre a vuit tinents d’alcaldia i de cinc a nou àrees executives, segons Marín, per posar èmfasi en els eixos que estructuraran el seu quart mandat, que té com a principal objectiu culminar "la gran transformació” de la ciutat i reforçar-la com el segon motor econòmic de Catalunya.

La nova estructura donarà prioritat al desenvolupament econòmic i al’atenció social, diu Marín, i posarà el focus en l’execució de grans projectes estratègics del mandat, com el soterrament de les vies del tren i de la Gran Via i la seva transformació a la zona sud, la creació d’una nova plaça Europa a Can Rigal o el pla integral de millora de la Florida.

Se n’encarregarà de nou Francesc J. Belver, que repeteix com a portaveu del govern i primer tinent d’alcaldia d’una cartera que es rebateja com Àrea de Planificació, Projectes Estratègics i Hisenda. Un nom que, precisament, mostra el pes que tindrà el desenvolupament d’aquests macroprojectes en la gestió municipal i que inclou l’àrea d’Hisenda, ja que assumirà les gestions econòmiques, pressupostàries i tributàries que fins ara constituïen una àrea pròpia a càrrec de Manuel Brinquis. 

Cristian Alcázar serà segon tinent d’alcaldia –en substitució de José M. García Mompel, l’únic que surt del cartipàs– i encapçalarà l’Àrea d’Espai públic, Vivenda, Urbanisme i Sostenibilitat, fins ara en mans de José Castro Borrallo, que serà tercer tinent d’alcaldia de l’Àrea de Convivència i Seguretat, abans gestionada per Mompel.

Vuit tinents d’alcaldia

L’augment de carteres és fruit de la constitució com a àrees executives d’algunes regidories que fins ara estaven sota el paraigua d’altres àrees. Així, Rocío Ramírez, fins ara regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic, serà 4a tinent d’alcaldia de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, mentre que Jesús Husillos, abans a la regidoria de Benestar Social, serà 5è tinent d’alcaldia d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans.

Per la seva banda, Jaume Graells seguirà en l’àmbit educatiu com a 6è tinent d’alcaldia de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut, mentre que la cartera d’Innovació i Cultura la mantindrà David Quirós, 7è tinent d’alcaldia, i M. Ángeles Sariñena serà la 8a tinent d’alcaldia de Participació i Relacions Ciutadanes, que inclou la gestió dels mercats municipals.

Notícies relacionades

Pel que fa alsdistrictes, Maite Revilla serà la regidora dels barris de Centre, Sant Josep, Santfeliu (Districte I), Olga Gómez de Collblanc i la Torrassa (II); David Quirós de Santa Eulàlia i Granvia Sud (III); Maria Dolores Ramos Safra dels districtes IV i V, que inclouen les Planes, la Florida, la Pubilla Cases i Can Serra, i Cristóbal Plaza de Bellvitge i Gornal (Districte VI). 

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA