El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

AMB MAJORIA ABSOLUTA

Núria Marín revalida l'alcaldia de l'Hospitalet i afronta un mandat amb majoria absoluta

La socialista ha sigut investida aquest dissabte amb els vots favorables dels 14 regidors del PSC i governarà la ciutat per quart mandat consecutiu

Marín ha lamentat que la "crisi institucional" pel conflicte català hagi esquitxat la política municipal i ha demanat "mantenir la convivència i el diàleg"

foto 3515887

foto 3515887

3
Es llegeix en minuts
El Periódico/Agencias

La socialista Núria Marín ha sigut investida alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat aquest dissabte per tercera vegada consecutiva i inicia el seu quart mandat com a primera edil, càrrec que ocupa des del 2008. Marín ha sigut elegida al ple de constitució del nou consistori amb els 14 vots favorables del PSC i governarà durant els pròxims quatre anys en majoria absoluta, després de perdre-la el 2011.

Durant el seu discurs d’investidura, Marín ha lamentat que la "greu crisi institucional" provocada pel conflicte català hagi "fracturat la societat i radicalitzat els missatges" i que hagi esquitxat també la política municipal. "S’ha posat a prova la nostra capacitat de convivència; aquest mateix plenari ha sigut escenari de moments molt tensos", ha recordat Marín. 

En aquesta línia, la socialista ha fet una crida a "preservar la convivència i el diàleg" a la resta de grups, amb qui ha manifestat que continuarà dialogant: "Continuaré parlant amb tot el món amb l’objectiu d’arribar a acords en benefici de l’Hospitalet i els seus veïns, i m’agradaria que aquest compromís l’assumissin també la resta de grups", ha apuntat Marín. 

Durant la sessió constitutiva del nou Ajuntament han pres possessió els 27 regidors que conformaran el plenari, 10 d’ells per primera vegada. A ells també s’ha dirigit Marín durant el seu discurs, recordant-los que la política local "és una de les tasques més gratificants de la política", ja que permet "estar en contacte directe amb els ciutadans, els seus problemes i preocupacions, i també amb les seves il·lusions".

Ple municipal de l’Hospitalet 2019-2023 / AJUNTAMENT DE L’HOSPITALET 

Presa de possessió del càrrec

Al ple de constitució de l’Ajuntament, que ha comptat amb la presència del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el diputat David Pérez i l’expresident de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, han pres possessió tots els regidors electes, que han procedit posteriorment a votar entre els candidats presentats a l’alcaldia per tots els grups.

 Els edils han jurat o promès respectar la Constitució i l’Estatut i els electes d’ERC han promès "fins a la proclamació de la república catalana i per imperatiu legal". Per la seva banda, els regidors de l’Hospitalet en Comú han promès el càrrec "per imperatiu legal i amb el compromís de treballar per la dignitat de la ciutat, els seus barris i la seva gent, i per una república de treballadors i treballadores".

A més, tots els grups han pronunciat un discurs previ a la votació, en què han fet al·lusió, entre altres qüestions, al soterrament de les vies, als desnonaments i al problema de la vivenda. El candidat d’ERC, Antoni Garcia, ha utilitzat a més aquell temps per demanar la llibertat dels presos independentistes. 

El Ple més femení de la història de l’Hospitalet

El nou Ple municipal de l’Hospitalet està compost per 27 regidors, 14 homes i 13 dones. Una presència femenina inèdita que Núria Marín ha volgut posar en relleu durant el seu parlament: "Miro a aquest Ple amb il·lusió perquè és el més femení de la història de la ciutat", ha anunciat l’alcaldessa.

Marín també ha fet al·lusió a les conseqüències de la crisi econòmica, que ha "obligat" al consistori "a redirigir moltes de les prioritats cap a l’atenció a les persones" i a "suplir el que les retallades dels governs estatal i autonòmic van desatendre", com el finançament de "les guarderies, les beques menjador, les emergències habitacionals, l’assistència a la gent gran i la pobresa energètica".

Així mateix, ha fet especial recalcament en la problemàtica de l’habitatge i a l’augment del preu del lloguer, "un problema global" que s’ha compromès a abordar "en consens" amb totes les administracions. Amb referència als pròxims anys de govern, Marín ha assenyalat que en el pròxim mandat "culminarà la gran transformació treballada des de 1979".

Notícies relacionades

Així, ha assegurat que es materialitzaran grans projectes com el soterrament de les vies o la transformació de la Granvia fins al riu, que permetrà l’impuls del clúster biomèdic al sud de la ciutat, i que se’n començaran a dibuixar d’altres, com l’anunciada construcció d’una segona plaça Europa a Can Rigalt, al nord de la ciutat, on ha defensat que "no descansaran" fins que la Generalitat citi el nou hospital general.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA