El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

MOTOSHARING

L'Hospitalet posa en marxa un servei de motos compartides

La companyia Acciona desplegarà un centenar de vehicles elèctrics a la ciutat que funcionaran mitjançant una aplicació

moto

moto

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quan encara continua viu el debat sobre les bicicletes compartides a l’Hospitalet, la ciutat posa en marxa aquest divendres un nou servei de motos elèctriques compartides. La companyia Acciona, impulsora del servei en col·laboració amb l’ajuntament, desplegarà un centenar de vehicles a la ciutat, que funcionaran a través d’una aplicació mòbil.  

El servei, que ja està en ús a Madrid i València, permetrà a l’usuari circular i interrompre el trajecte en qualsevol punt de la ciutat durant un màxim de sis hores, però al finalitzar el trajecte i deixar lliure la moto per al següent usuari l’haurà d’aparcar dins de l’àrea habilitada.

Per accedir a aquest servei de motosharing és necessari descarregar-se l’aplicació d’Acciona, amb la qual podran conèixer la ubicació exacta de la moto –geolocalitzada– i reservar la més propera. Els vehicles estaran disponibles durant 20 hores al dia, de les sis del matí a les dues de la matinada, els 365 dies de l’any.

A més, els divendres i durant el cap de setmana, el servei serà gratuït per a tots els usuaris que es registrin en l’‘app’ i compleixin els requisits, i a partir del 4 de març, totes les persones registrades disposaran de 30 minuts gratis per disfrutar del servei.

Entre 0,25 i 0,27 euros el minut

La prestació compta amb un centre d’atenció a l’usuari 24 hores i telèfon gratuït per resoldre possibles incidències. La recàrrega de les motocicletes es realitza mitjançant la substitució de bateries per part de l’equip de manteniment, en horari nocturn, l’energia de les quals és d’origen renovable.

Els vehicles, equipats amb dos cascos, tenen unes prestacions equivalents a 125 centímetres cúbics i ofereixen dues modalitats de conducció: Standard (S), amb una velocitat de fins a 50 km/h per ciutat; i Custom (C), que permet arribar als 80 km/h, recomanable per a vies ràpides.

Notícies relacionades

L’aplicació avisarà, a més, als usuaris de les emissions de CO2 que han evitat utilitzant un escúter elèctric compartit en comptes d’utilitzar un vehicle privat convencional. Les tarifes, que oscil·len entre els 0,25 i 0,27 euros per minut, depenen de la modalitat seleccionada i inclouen assegurança, recàrrega i manteniment.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA