El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

ANY DE RÈCORD

Núria Marín: "El MWC ha evidenciat la solvència de l'Hospitalet i de Barcelona"

L'alcaldessa de l'Hospitalet valora l'èxit aconseguit en aquesta edició del Mobile World Congress, que ha acabat amb la xifra rècord de 109.000 assistents

Unes 11.000 persones, entre congressistes i públic local, han disfrutat de les propostes gastronòmiques i culturals en el marc de l'Hospitalet Experience

mobile-world-congress-2019

mobile-world-congress-2019

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha fet aquest dijous una valoració general del Mobile World Congress 2019, que ha tancat aquest any amb rècord de visitants: 109.000 assistents. Una xifra que, segons la primera edil, és "gràcies a la feina feta per tots" en un esdeveniment que "ha evidenciat l’atractiu i la solvència de Barcelona i l’Hospitalet com a seus de congressos internacionals".

Marín ha afegit, a més, que el Mobile, celebrat als recintes de Fira de Barcelona de Gran Via i Montjuïc i a la Farga de l’Hospitalet (YoMo), "és una gran oportunitat per a la ciutat per posicionar-se com a receptora de turisme de negocis i donar a conèixer l’àmplia oferta hotelera, comercial i de restauració que hi ha". 

Per això, des del consistori destaquen que 11.000 persones, entre congressistes i públic local, han disfrutat durant el congrés de les propostes gastronòmiques i culturals de la ciutat, que s’oferien al Fun Space i el Chill-out Space de la plaça Europa, en el marc de l’Hospitalet Experience. 

Un esdeveniment paral·lel que ha servit prop de 14.000 tapes –10.400 el cap de setmana i 3.600 durant els dies de celebració del MWC–, amb dissabte com a dia amb més afluència de públic al ‘village’. Aquest any ha augmentat, a més, el nombre de congressistes durant el cap de setmana previ a l’esdeveniment, i unes 700 persones han passat pel Chill-out Space del 25 al 27 de febrer. 

Festival YoMo a la Farga

L’alcaldessa de l’Hospitalet ha valorat, a més, la consolidació de la Farga com a seu del Youth Mobile Festival (YoMo), paral·lel al MWC. Un festival amb uns objectius, diu Marín, que "coincideixen plenament amb els de l’ajuntament", ja que busca "fomentar les vocacions cientificotecnològiques entre els estudiants de la ciutat, molt especialment entre les noies", que poden establir en aquest festival "els seus primers contactes amb la robòtica i la tecnologia".

Així, del 26 de febrer a l’1 de març, 314 escoles i 22.000 estudiants i educadors de tot Catalunya, dels quals 31 centres i 2.100 estudiants són de l’Hospitalet, han visitat i visiten avui una enorme exposició que uneix ciència, tecnologia i 'smartphone', i on s’ha ubicat, per primera vegada, un estand municipal. En aquest espai, una desena de centres de la ciutat –cinc escoles i cinc instituts– han mostrat els seus projectes més innovadors, en el marc del programa 'Fem tàndem L’H'. 

Activitats prèvies a la ciutat 

La ciutat s’ha abocat en la celebració del Mobile World Congress també en les setmanes prèvies, en què l’ajuntament ha impulsat, en col·laboració amb GSMA i per cinquè any consecutiu, el programa 'La revolució de les comunicacions mòbils’.

En aquestes sessions hi han assistit 700 persones de diferents àmbits, des del sector de la salut i la investigació fins al món empresarial, d’emprenedoria i de les ‘start-ups’, passant per estudiants dels instituts de la ciutat i persones desocupades i del sector de l’esport.

Dispositiu de mobilitat

D’altra banda, Núria Marín ha destacat el dispositiu especial de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet, desplegat en coordinació amb altres cossos de mobilitat i seguretat, que ha regulat la circulació de trànsit al voltant de la Fira durant aquests quatre dies que ha durat el congrés, en els quals s’ha registrat un trànsit de 233.304 vehicles.

Notícies relacionades

Aquesta dada representa un 50,06% d’increment respecte al trànsit habitual de la zona –de 148.812 vehicles–. Quant al trànsit produït específicament pel Mobile, ha sigut de 74.492 vehicles, i l’accés viari més utilitzat ha sigut procedent del centre de Barcelona (un 35,28% dels vehicles). 

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA