El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

MWC 2019

Els centres educatius de l'Hospitalet s'exhibeixen en el YoMo

Més de 2.000 estudiants i educadors de la ciutat assisteixen a la segona edició d'aquest festival dedicat a ciència, tecnologia, disseny, matemàtiques i art

Per primera vegada, els centres hospitalencs tenen un estand per mostrar els seus projectes més innovadors, relacionats amb robòtica i tecnologia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts s’ha inaugurat al recinte de La Farga de l’Hospitalet la segona edició del Youth Mobile Festival (YoMo), el festival més gran dedicat a la ciència, la tecnologia, l’enginyera, l’art, el disseny i les matemàtiques per a joves, pel qual passaran fins divendres uns 22.000 estudiants i educadors, 2.100 d’ells de l’Hospitalet.

Tots ells han pogut i podran veure aquesta enorme exposició que inclou més de 50 estands, activitats i tallers i que gira al voltant de la ciència, la tecnologia i el món smartphone, organitzada per GMSA en el marc del Mobile World Congress, que va encarar ahir la seva segona jornada després d’obrir les portes dilluns al recinte de Gran Via.

A més, i per primera vegada, els centres de la ciutat tenen un expositor instal·lat per l’ajuntament en què poden mostrar els seus projectes més innovadors, relacionats majoritàriament amb tecnologia i robòtica i desenvolupats en el marc del programa Fem Tàndem L’H, que permet als alumnes desenvolupar projectes lligats a un equipament o institució cultural, científica o sobre noves tecnologies.

Una desena de centres del municipi participen d’aquests projectes: escoles Busquets i Punset, Frederic Mistral, Pere Lliscart, Joan XXIII i Bernat Desclot, i els instituts Jaume Botey, Mercè Rodoreda, Bellvitge, Apel·les Mestres i Bisbe Berenguer.

Fomentar les vocacions científicotècniques

Demà, la regidoria d’Innovació Social de l’Ajuntament presentarà en aquest mateix estand el programa Inspira STEAM, una iniciativa pionera que es durà a terme als centres educatius de primària i secundària durant el pròxim curs escolar, té l’objectiu de fomentar les vocacions científicotècniques, especialment entre les nenes.

Aquest projecte, impulsat per la Universitat de Deusto (UD), utilitza la tècnica de mentoria grupal amb l’objectiu de promoure entre els estudiants de 5 a 10 anys les STEAM –ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques–, mitjançant accions de sensibilització i orientació que imparteixen dones professionals de l’Hospitalet.

Les escoles de l’Hospitalet podran participar durant el pròxim curs en aquesta iniciativa que formarà part del servei educatiu de Torre Barrina, equipament municipal que vol generar experiències per a la innovació i la transformació a través de projectes que tinguin un impacte positiu a la ciutat.

Notícies relacionades

Una altra novetat que s’afegeix aquest any al certamen és la celebració del YoMo Family Day, que permetrà a les famílies amb nens d’entre 8 i 12 anys visitar el festival de forma gratuïta dissabte durant unes hores.

Més notíciesde l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA