El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

El Gran Canària es proclama campió del Torneig de Bàsquet Júnior de l'Hospitalet

El conjunt insular es va imposar en la final al Joventut Badalona per 103 a 86 i va aconseguir el títol per primera vegada en la seva història

dsc 0670 1

dsc 0670 1

2
Es llegeix en minuts
EFE/El Periódico

El CB Gran Canària va inscriure per primera vegada el seu nom en la llista de guanyadors del 40è Torneig Internacional Júnior Ciutat de l’Hospitalet al superar el Divina Seguros Joventut de Badalona per 103 a 86, en un partit marcat pel gran segon quart de l’equip insular (32-9).

El conjunt de Rafael Arocha, actual subcampió d’Espanya de la categoria cadet i que arribava per primera vegada a la final del torneig, es va mostrar superior en totes les facetes del joc a l’equip verd-i-negre, defensor del títol i vigent subcampió d’Espanya júnior.

En el joc de l’equip canari van destacar el pivot Khalifa Ababacar, MVP del torneig, amb 20 punts i 9 rebots, l’aler montenegrí Jovan Kljajic (15 punts i 5 rebots), l’escorta Oier Ardanza (19 punts i 9 rebots) i l’aler Miguel Serrano (10 punts).

En el Joventut, Adrià Domenech va ser el màxim anotador del partit amb 27 punts (9 rebots), seguit de l’hongarès Zsombor Maronka (22 punts amb 6 triples) i el pivot brasiler Vinicius da Silva (12 punts i 11 rebots).

L’equip que aquest any dirigeix Marc Calderón, que l’any passat va perdre la final davant del Joventut sent tècnic del Barcelona, va començar dominant el matx, però els grocs van aconseguir tancar el quart amb un 22-25 en contra. El recital canari va arribar en el segon quart i va ser demolidor tant en defensa com en atac.

El Joventut va sortir dels vestuaris disposat a plantar cara i es va acostar al marcador, però la resposta de l’equip insular va arribar i va acabar imposant-se per 103-86. El tercer lloc del torneig el va aconseguir el FC Barcelona Lassa, seguit de l’Stellazzurra Roma. El cinquè lloc va ser per al Partizan de Belgrad.

L’equip amfitrió i organitzador de l’esdeveniment, el CB l’Hospitalet, va acabar el campionat en sisè lloc, seguit del Bàsquet Saragossa i l’Alba Berlín, que va quedar vuitè. El pivot senegalès Khalifa Ababacar Diop, del Gran Canària, va ser elegit MVP del torneig, mentre que Isaac Mayo va ser l’MVP Local i Miki Larraz

Absència d’última hora

El Torneig Júnior Ciutat de l’Hospitalet, disputat al Pavelló de l’Hospitalet Nord, va comptar amb la presència de prop de 700 espectadors i amb alguns canvis d’última hora. Si bé estava previst que a la presència de l’Stellazzurra italià s’hi sumés la de l’NBA Àfrica Academy, la formació va haver de ser substituïda hores abans de la primera jornada del torneig.

Notícies relacionades

L’organització va rebre dijous a la nit un comunicat del vicepresident de l’NBA i responsable d’operacions internacionals, Brooks Meks, en el qual s’anunciava l’absència de l’NBA l’Àfrica Academy a causa d’un retard en els visats dels jugadors que els impedia viatjar a Barcelona. Després de la notícia, es va proposar ocupar el seu lloc al Bàsquet Saragossa, que va acceptar aquell mateix dia participar en el torneig.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA