El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

UN DIA ABANS DEL PREVIST

El servei de FGC entre l'Hospitalet i Sant Boi recuperarà la normalitat aquest dissabte

La línia està interrompuda en aquest tram des de divendres passat per obres en la infraestructura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha anunciat aquest dimecres que la línia Llobregat-Anoia tornarà a recuperar la normalitat en el tram entre l'Hospitalet i Sant Boi aquest mateix dissabte 8 de desembre, un dia abans de la data d'acabament previst de les obres que el mantenen inoperatiu des de divendres passat.

Segons ha informat la companyia, l'avançament es deu al bon desenvolupament dels treballs de reconstrucció de la base del túnel que uneix les estacions de l'Hospitalet Av. Carrilet, Almeda, Cornellà Riera i Sant Boi, que havia quedat danyada pels moviments d'aigua del nivell freàtic.

L'avaria es va detectar el mes d'abril passat durant una inspecció rutinària dels tècnics de FGC, en la qual es va localitzar una fractura en la base del túnel a l'estació de Cornellà d'Almeda produïda, segons Cadena SER, per l'aigua subterrània acumulada en aquesta zona, molt pròxima al riu Llobregat. 

La complexitat dels treballs va obligar a suspendre el servei divendres passat i, des d'aleshores, s'està treballant per substituir uns 40 metres d'aquesta part de la infraestructura que sustenta les vies, en una intervenció que ronda el milió d'euros de cost.

Notícies relacionades

Durant aquests dies i fins al mateix dissabte a primera hora la companyia ofereix als usuaris un servei de transport alternatiu per carretera, amb autobusos que comuniquen les estacions afectades amb la ciutat comtal.

Més notícies de CornellàHospitalet i Sant Boi en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA