El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

FEBRE HOTELERA

L'Hospitalet aprova una modificació urbanística per construir més hotels a la zona sud de la Gran Via

El projecte inclou la transformació de terreny industrial de l'entorn de la Fira i de l'eix de la Gran via

A la proposta ha sigut recolzada pel PSC, Cs, el PP, el PDECat i no adscrits, i rebutjat per Canviem L'H, ERC i CUP-PA

amc7111

amc7111 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple municipal de l’Hospitalet ha aprovat aquest dimarts una modificació puntual del Pla general metropolità (PGM) que permetrà la construcció de més hotels en terrenys amb qualificació industrial situats a la zona sud de la Gran Via, en l’entorn de la Fira i de l’eix de la Gran Via.

L’àmbit de modificació comprèn les parcel·les industrials situades als polígons de Gran Via Sud i de Pedrosa, entre les avingudes de la Gran Via i Joan Carles I, dels carrers de les Ciències, José Agustín Goytisolo i Montserrat Roig i del carrer de la Botànica, entre els carrers de Miguel Hernández i de la Metal·lúrgia.

La proposta ha sigut aprovada amb els vots favorables del PSC, Ciutadans, el PP, el PDECat i els regidors no adscrits Cristian Santón i Rafa Jiménez, mentre que Canviem L’H, ERC i la CUP-Poble Actiu han votat en contra del projecte.

El canvi facilitarà i agilitarà el procés de construcció de nous hotels a la zona, ja que “no farà falta una modificació per a cada procés, sinó que es tractarà en conjunt”, ha explicat al Ple el primer tinent d’alcaldia, Fran Belver, segons recull LHDigital.

Una cosa que ha valorat positivament la portaveu dels populars, Sonia Esplugas, que ho considera una oportunitat per “atreure els inversors que no vol Barcelona”, una visió totalment contrària a la d’altres grups de l’oposició com Canviem L’H, que denuncia que és una manera d’“acceptar tot el que Barcelona rebutja per perjudicial”.

En aquesta línia es pronunciava durant el ple el portaveu de la CUP-PA, Khristian Jiménez, que alertava segons aquest mateix mitjà d’un projecte que suposa “un primer pas per posar una catifa vermella a la indústria del turisme”.

'Boom’ hoteler

Tot i que l’oposició apunta que la modificació del PGM podria comportar la construcció d’una dotzena d’hotels nous a la ciutat, fonts municipals asseguren que no hi ha encara cap previsió de les edificacions que acolliria l’Hospitalet amb aquest canvi que, recorden, encara està subjecte a l’aprovació per part de la Generalitat. 

Notícies relacionades

Durant la inauguració del primer hotel de la cadena britànica Easy Hotels a Espanya el mes d’octubre passat, l’alcaldessa Núria Marín va anunciar la construcció de nou hotels nous d’aquí al 2022, que sumarien a la ciutat unes 1.000 places més, una cosa que ara podria augmentar en cas de fer-se definitiva la modificació aprovada pel ple. 

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Hotels