El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El Govern planeja exportar a altres municipis l''app' per a víctimes de violència de gènere de l'Hospitalet

El projecte, encara en procés de desenvolupament, facilitarà el contacte directe amb la policia mitjançant una aplicació mòbil i un braçalet d'emergència

carmen-calvo

carmen-calvo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vicepresidenta del Govern i ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo, ha anunciat aquest dilluns la intenció del Governd’exportar a la resta d’Espanya l’‘app’ que s’està desenvolupant a l’Hospitalet per a dones que han patit violència de gènere.

El projecte consisteix en una aplicació que permetrà donar avís i localització a través del mòbil i d’un braçalet amb alarma, fet que permetrà que les dones en risc de patir violència puguin contactar directament amb les forces de seguretat en cas d’emergència –Mossos i Urbana a Catalunya–.

La vicepresidenta ha anunciat en la seva visita al Centre d’Atenció i Informació de la Dona (CAID) hospitalenc, acompanyada de l’alcaldessa Núria Marín, la voluntat del Govern central de recolzar aquesta iniciativa i d’extrapolar-la a la resta del territori espanyol.

Calvo ha recordat que aquest sistema ja s’ha aplicat amb èxit en altres col·lectius, com és el cas de la gent gran, per la qual cosa ha considerat la seva viabilitat i necessitat per generalitzar-lo a la resta de municipis.

La vicepresidenta ha remarcat, a més, el compromís del Govern per lluitar contra la violència de gènere i ha anunciat que els ajuntaments comptaran el 2019 amb el doble de finançament del que disposen actualment per a programes d’igualtat.

Notícies relacionades

Durant la seva visita al CAID de l’Hospitalet, el primer centre d’aquestes característiques que va néixer a Catalunya i el segon de tot l’Estat, Calvo i Marín s’han reunit amb representants d’entitats i associacions de dones de la ciutat, a les quals han agraït el seu compromís amb la lluita per la igualtat real de gènere.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA