El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

NOVA ORDENANÇA MUNICIPAL

L'Hospitalet prohibeix deixar els animals tancats al balcó durant la nit

La nova ordenança obliga els propietaris de gossos a netejar les miccions que no es facin a les clavegueres o als escocells dels arbres

El nou text ha sigut aprovat inicialment aquesta setmana en sessió plenària i s'aprovarà definitivament abans de finals d'any

dcaminal39266318 mataro gos pixant davant ajuntament bertran170712101957

dcaminal39266318 mataro gos pixant davant ajuntament bertran170712101957

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / ACN

 L’Hospitalet ha aprovat inicialment la nova Ordenança de protecció, control i tinença d’animals que, entre les seves principals novetats, inclou la prohibició de deixar als animals de companyia en terrasses, balcons, finestres, galeries i altres espais oberts entre les 22 h i les 8 h.

El text, elaborat després d’un procés participatiu en el qual han col·laborat veïns i associacions animalistes, prohibeix, a més, que els animals puguin estar durant el dia en aquestes zones si poden causar molèsties als veïns.

A més, obliga els propietaris a ruixar amb aigua les miccions dels gossos quan aquestes no es realitzin a les clavegueres o als escocells dels arbres, llocs “autoritzats” per fer-ho.

En cas d’incomplir alguna d’aquestes normatives es podria incórrer en una infracció lleu amb sancions que poden arribar als 750 euros i que podrien convertir-se en greus en cas de deixar excrements a la via pública, fet que es podria sancionar amb multes de fins a 1.500 euros.

Restringit l’ús d’animals en espectacles

En l’apartat de benestar i protecció dels animals, el text recull larestricció de l’ús d’animals per a activitats públiques. En aquest sentit, no es permetrà l’entrada ni instal·lació en el municipi d’espectacles públics, circs ni similars en els quals s’utilitzin o exhibeixin animals, especialment espècies exòtiques.

Respecte a la tipologia de collars, cadenes i morrions autoritzats, la nova ordenança prohibeix l’ús d’aquells que impedeixin a l’animal obrir la boca al seu interior.

L’aprovació definitiva, a final d’any

La regidora de Salut, Cristina Santón, que ha donat a conèixer el text durant la sessió plenària d’aquest dimarts, ha defensat la necessitat d’aprovar definitivament aquesta ordenança, que reemplaçarà l’anterior i introduirà canvis “de sensibilitat social sobre el respecte entre les persones i els animals i sobre l’ús de l’espai comú”.

Notícies relacionades

El nou text, que ha sigut aprovat inicialment per la Comissió de Matèries Delegades del Ple, entrarà en vigor quan s’aprovi definitivament abans de final d’any i després d’exposar-se públicament en els pròxims dies.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA