El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

SET PERSONES DESALLOTJADES

Els Mossos desallotgen l'Ateneu La Pua de l'Hospitalet, on habitaven set persones de la tancada de migrants

L'antiga oficina de Bankia s'ha desocupat sense incidències, segons la policia, i els migrants s'han traslladat provisionalment a l'Ateneu El Pahtio

la-pua

la-pua

1
Es llegeix en minuts
El Periódico/ACN

Els Mossos d’Esquadra van desallotjar divendres passatl’Ateneu La Pua de l’Hospitalet, situat en una antiga oficina de Bankia ubicada al carrer de la Unió del barri de Santa Eulàlia. L’espai estava ocupat des de feia tres anys i actualment hi residien set persones de la tancada de migrants que va arribar a la ciutat el mes de juny passat.

Els set membres d’aquest moviment, que es va iniciar al’Escola Massana de Barcelona i es va anar estenent a altres municipis, són els que queden d’un total de 30 persones que van iniciar la seva reivindicació a la Casa de la Reconciliació, des d’on es van traslladar a aquest espai a finals d’estiu.

Totes reclamen des d’aleshores que es garanteixi l’empadronament a la ciutat de persones sense domicili, una proposta que ICV-EUiA-Pirates, ERC i la CUP-PA van traslladar a l’últim ple municipal, però que va ser rebutjada amb els vots en contra del PSC i els regidors no adscrits.

El desallotjament es va produir després de la denúncia interposada per l’entitat bancària i es va dur a terme sense incidències i sense que els ocupants de l’espai oposessin resistència, segons va informar la policia catalana.

Les set persones s’han traslladat de manera provisional a l’Ateneu El Pahtio, situat al barri de Pubilla Cases, segons van informar a través del compte de Twitter de l’Ateneu La Pua, des d’on van anunciar a més la celebració d’una assemblea aquest diumenge per definir “els següents passos”.

Notícies relacionades

El col·lectiu ha utilitzat aquesta mateixa xarxa social per reclamar a l’alcaldessa Núria Marín una alternativa habitacional per a aquestes set persones que, segons el mitjà local LH Digital, van tenir a penes 15 minuts per recollir les seves pertinences abans que la policia canviés el pany.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA