El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

UN ESTIU DE "MOLTES OBRES"

Bargalló reconeix la necessitat de construir un nou institut a l'Hospitalet

El conseller d'Ensenyament ha admès, a més, el "dèficit històric" d'inversions que arrossega la ciutat i la necessitat de respondre a l'augment demogràfic

foto 3398278-1

foto 3398278-1

2
Es llegeix en minuts
ACN

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha reconegut en la seva visita a l’Hospitalet aquest divendres el “dèficit històric” d’inversions educatives que arrossega la ciutat i la necessitat de donar un nou impuls a l’educació per compensar el creixement demogràfic que s’ha produït en els últims anys.

En aquesta línia, Bargalló ha apuntat la necessitat de construir un nou institutal municipi, una cosa de la qual el Departament és “absolutament conscient” però que fins ara no s’ha planificat. El conseller s’ha compromès a fer-ho i a accelerar també els tràmits administratius per començar “com més aviat millor” les obres de construcció de les escoles Paco Candel

Fa anys que els dos centres funcionen en barracons i esperen des de fa temps la construcció d’un nou edifici, un projecte que segons Bargalló va sobre la marxa, ja que s’estan complint els terminis previstos i a finals d’aquest any es preveu que es licitin les obres.

En la seva visita a la ciutat, el conseller ha acudit a l’escola Joaquim Ruyra acompanyat de Núria Marín, amb qui s’ha reunit per abordar les necessitats en matèria educativa de la ciutat. En la trobada, Bargalló s’ha compromès a complir els acords i terminis inclosos en l’acord firmat l’any passat amb la llavors consellera Meritxell Ruiz per impulsar l’educació a la ciutat.

Un estiu de “moltes obres”

Acordsals quals s’hi suma ara la necessitat de noves infraestructures, arran de l’augment demogràfic que ha patit la ciutat, a diferència del que passa en altres ciutats catalanes. En aquesta línia, Bargalló ha volgut donar celeritat als projectes que ja hi ha en marxa i els que encara s’han de planificar. “Si alguna obra la podem fer durant el curs la farem”, ha assegurat el conseller, que a més augura “un estiu de moltes obres” a la ciutat.

En relació amb la construcció d’aquest nou centre de secundària, ha recordat que la ubicació dependrà exclusivament del consistori, que és qui haurà de cedir el solar on edificar-lo. “Treballarem conjuntament amb l’ajuntament”, ha afirmat, però com en totes les ciutats “tan condensades i denses” el centre s’acabarà posant “on hi hagi lloc”.

L’FP i les llars d’infants, temes pendents

Sobre altres projectes educatius, Marín ha explicat que durant la reunió s’ha parlat de millores en la Formació Professional i en l’Educació Especial, així com sobre la possibilitat que en un futur pròxim la Generalitat torni a finançar les escoles de música i les llars d’infants de la ciutat, que actualment estan atapeïdes.  

A més de la necessitat de noves inversions, la Generalitat ha volgut reconèixer l’excel·lència dels centres educatius de la ciutat. Una bona mostra d’això es troba precisament a l’escola Joaquim Ruyra, que l’any passat va rebre el premi Ensenyament a la millor escola del país.

Notícies relacionades

El Cercle d’Economia va voler reconèixer així el treball en termes d’integració dut a terme pel centre, integrat majoritàriament per estudiants d’origen estranger (92%), i que va aconseguir grans resultats acadèmics en una de les zones més desfavorides de l’àrea metropolitana com és el barri de la Florida.  

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA