El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

MUNICIPALS 2019

Celestino Corbacho descarta presentar-se com a candidat de Cs a l'Hospitalet

L'exalcalde es desvincula de la formació taronja i assegura que no té intenció d'afiliar-se "a cap partit"

El ministre de Treball, Celestino Corbacho,durant el ple del Congrés.

El ministre de Treball, Celestino Corbacho,durant el ple del Congrés. / Bernardo Rodriguez ({EFE})

3
Es llegeix en minuts
ACN

L’exministre de Treball i exalcalde de l’Hospitalet, Celestino Corbacho, va assegurar diumenge passat que no serà el candidat de Ciutadans (Cs) a la ciutat per a les pròximes eleccions municipals de 2019, malgrat els dubtes suscitades després de la seva participació en un vídeo de recolzament a la plataforma Espanya Ciutadana, vinculada al partit taronja.

En una entrevista concedida a RAC-1, Corbacho es va mostrar rotund i va afirmar que la formació d’Albert Rivera no li ha ofert “res ni formalment ni informalment” i va afegir que, a més,no té cap intenció d’afiliar-se “a cap partit” després de donar-se de baixa del PSC el mes de gener passat, força amb què va governar a la ciutat durant més de tretze anys.  

L’exalcalde va afirmar que quan es va desvincular de l’esmentada formació ja va afirmar que no s’afiliaria a cap altre partit ni tornaria a la vida municipal i que ara, tot i que porta “la política a l’ADN”, mantindrà el seu interès de no militar ni formar part de cap llista municipal.  

Corbacho va assegurar que va enviar el vídeo que es va difondre durant l’acte d’Espanya Ciutat després que Rivera el convidés a adreçar unes paraules. “Vaig dir que no tenia cap problema, és una plataforma transversal, que pretén que gent sense carnet i sense militància pugui expressar les seves idees”, va assegurar.

“No sé quina serà la meva relació amb Cs de cara al futur, però puc dir que no he rebut ni cap oferta ni m’han demanat que formi part de Cs”, va afegir, reiterant que ja ha manifestat “de totes les maneres possibles” la seva intenció de no militar en cap partit.

Polèmica pels llaços grocs

L’exalcalde de l’Hospitalet va voler, a més, desmarcar-se de Ciutadans en la polèmica que envolta als llaços grocs i a la seva retirada, una cosa que va assegurar no haver fet: “No he arrencat ni arrencaré cap llaç”, va assegurar, i va afegir que li agradaria que “l’espai públic fos neutral”.

Preguntat pel fet que Rivera i Inés Arrimadas retiressin llaços grocs de la via pública, Corbacho va assegurar que no està a favor ni que es pengin ni que es retirin i que feia falta “superar aquesta situació d’invasió de la simbologia als carrers” per evitar “un enfrontament entre la gent”.

Corbacho també es va posicionar en relació amb els polítics independentistes presos, assegurant que hauria preferit que “estiguessin en llibertat” amb altres mesures cautelars, com la retirada del passaport o una fiança, tot i que creu que eren plenament “conscients que estaven prenent decisions il·legals” i que “podien tenir conseqüències”.

En vista d’això, va voler afegir, a més, que respectaria la decisió dels jutges: “No vol dir que al final del judici no respecti la decisió que prenguin els jutges, perquè soc una persona que creu en la independència judicial”.

Una posició que va en línia a l’expressada la setmana passada pel ministre d’Exteriors, Josep Borrell. De fet, Corbacho va assegurar que segurament no s’hauria apartat mai del PSC “si la política que s’hagués dut a terme fos la que encarna i representa Pepe Borrell”.

Eleccions municipals

De cara a les eleccions municipals de l’any que ve, Corbacho pronostica que el PSC “ja no tindrà l’hegemonia que havia tingut” al que es va denominar cinturó vermell i que, ja que ja no té “cap compromís amb cap partit” esperarà a veure “quines són les propostes que es presenten”.

Notícies relacionades

En aquesta línia, va assegurar, les estudiarà i prendrà la decisió que cregui “més oportuna”, una decisió que no ha descartat fer pública: “Si és necessari la faré pública i donaré les meves raons del meu vot per a un dels partits”, va concloure.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA