El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

TORNADA A L'ESCOLA

L'Hospitalet estrena curs amb dos nous centres i una ampliació de l'oferta

Gairebé 30.000 alumnes han tornat aquest dimecres a les aules, en un curs que incorpora un Institut a Santa Eulàlia i l'Institut Escola Gornal

L'oferta s'ha ampliat en sis grups nous des de P5 a 3r de primària en diversos centres de la ciutat i en quatre més de primer d'ESO

-1454254495386

-1454254495386

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 29.800 alumnes i alumnes d’educació obligatòria –1.300 més que l’any passat– han començat aquest dimecres les classes a l’Hospitalet, que inaugura el nou curs escolar 2018-2019 amb una ampliació de l’oferta de places en diversos nivells i amb la posada en marxa de dos nous centres: un Institut a Santa Eulàlia i l’Institut Escola Gornal.

Prop de 2.100 alumnes han començat aquest any el primer nivell, P3, que després dels canvis realitzats respecte a l’any passat ofereix aquest curs nous grups a les escoles públiques Josep Janés, Pere Lliscart i Prat de la Manta, i són un total de 94 els grups existents en aquest nivell –56 en la pública i 38 en la concertada–, dos més que el curs passat.

També s’ha ampliat l’oferta de places en els nivells intermedis, entre els quals s’han creat 6 grups nous des de P5 fins a tercer de primària, un a l’Escola Bernat Desclot, dos a Bernat Metge, un altre a l’Escola Josep Janés i dos més a Folch i Torres i Puig i Giralt.

En els nivells d’educació secundària obligatòria (ESO) s’ha ampliat l’oferta en quatre nous grups de primer ubicats en els centres Apel·les Mestres, Rubió i Ors, Eduard Fotnserè, a l’acabat d’estrenar Institut Escola Gornal i el nou institut de Santa Eulàlia. En total, l’Hospitalet comptarà aquest any amb 81 grups de primer d’ESO –43 en la pública i 38 en la concertada–, cinc més que l’any passat.   

Com a principal novetat destaca l’obertura del nou institut Santa Eulàlia, així com la creació del primer institut escola de la ciutat en el Gornal, fruit de l’ampliació de l’oferta educativa de la fins ara escola Gornal.

Notícies relacionades

Durant els pròxims mesos, la ciutat espera veure prosperar altres dels assumptes pendents en matèria d’educació, com és la redacció del projecte de l’Escola Ernest Lluch, el nou edifici que preveu construir la Generalitat, i del nou centre de l’Escola Paco Candel, obra que executarà l’Ajuntament amb l’aportació econòmica del Govern.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA