El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

MISSATGE REIVINDICATIU

Joves de la Florida rapegen per defensar la multiculturalitat i el paper d'aquest barri de l'Hospitalet

Un grup de nois i noies de l'Espai Jove Musical de Blocs Florida ha gravat un videoclip per reivindicar les qualitats del barri

lh

lh

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

“Vente con nosotras, olvida dificultades y diferencias raciales que todas somos iguales” és només un dels missatges que els i les joves de la Florida han volgut llançar a la resta de veïns i veïnes de l’Hospitalet en un videoclip destinat a reivindicar la multiculturalitat del barri i el seu paper a la ciutat.

Amb missatges clars i senzilles rimes, nois i noies pertanyents a l’Espai Jove Musical de Blocs Florida han volgut transmetre que en aquest barri “ no importa de dónde vengas ni qué cultura tengas, tú sabes lo que vales, lánzate y no pares”.

Precisament aquest ‘llança't i no paris’ és el lema entorn del qual gira aquest projecte, un videoclip en el qual han col·laborat joves procedents de totes parts del món. Equador, Marroc, Romania, Bolívia, Espanya... moltes són les nacionalitats que conviuen en aquesta zona de la ciutat i que han decidit unir-se per col·laborar en aquest projecte.

“Volíem fer una descripció de la Florida, del barri i de la gent i de tot el que hi ha”, diu Andrea Denisa, participant del videoclip, en declaracions a L’Hdigital. I amb això, afegeix Nerea Grau, demostrar “que la Florida no és un mal barri com el pinten, que cada barri té les seves coses, dolentes i bones”.

Però aquesta no és l’única reivindicació que amaga la iniciativa dels joves de Blocs Florida. La majoria dels seus integrants són dones, una cosa que avui pot seguir semblant estrany a alguns, un prejudici que els seus integrants han volgut trencar. “El rap sol estar focalitzat als homes i volíem reivindicar que les dones també servim per escriure rap o per fer qualsevol cosa”, assegura la Natàlia.

Amb aquests missatges reivindicatius i una clara invitació a visitar i participar activament en la vida d’aquest districte hospitalenc, les noies i els nois protagonistes del videoclip han aconseguit actuar en diversos actes municipals com les Festes de Primavera, el certamen Hip-Hop Femení de Collblanc o en ‘L’H té talent’.

Notícies relacionades

Nois i noies formen part de ‘La Florida Ensenya’, una iniciativa de l’Espai Jove Musical inclosa en el projecte EntreJoves del Servei d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de l’Hospitalet i de la Casa de la Música de l’Hospitalet.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA