El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

ART URBÀ

Unes sabates per recórrer la ciutat, la proposta per a aquest mes del 12+1 de l'Hospitalet

El mural del carrer Rosalía de Castro torna a canviar d'aspecte i mostra fins la setmana que ve una obra de les argentines Vanesa Galdeano i Analí Chanquía

medianeras

medianeras

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un objecte vell, desgastat, però que amaga mil històries. Aquesta és la intenció de l’obra de Vanesa Galdeano i Analí Chanquía que decora aquest mes la paret del carrer Rosalía de Castro, en una nova proposta del projecte artístic 12 +1 de l’Hospitalet.

Aquesta parella d’artistes argentines, que s’amaga darrere del nom de Medianeras, ha decorat el mural amb unes sabatilles desgastades a dins d’una caixa, en un intent, segons diuen, de generar un sentiment de malenconia a l’espectador davant d’un objecte que té un gran valor afegit per tota la història que té darrere.

La imatge genera, a més, una il·lusió de profunditat i busca traslladar als usuaris la idea de la necessitat de cuidar el calçat i de manipular-lo amb atenció. “Ens interessava el fet de generar una idea de caixa que des d’un punt de vista es construeix però des d’un altre angle es deforma, i es distorsiona aquesta idea mateixa”, asseguren les artistes.

Galdeano i Chanquía fa més de 10 anys que treballen juntes, presentant les seves obres generalment en espais públics. Van crear el projecte Medianeras amb l’objectiu d’ampliar i vincular la seva producció i sota aquest pseudònim han recorregut diversos països com el Brasil, Anglaterra, Tailàndia, Portugal o l’Argentina, creant obres en el context urbà amb una mirada contemporània.

Parets que expliquen històries

El mural d’aquesta parella d’artistes forma part del projecte 12 +1d’art urbà de l’Hospitalet, que ofereix cada mes a un artista diferent la possibilitat de traslladar el seu art als veïns i veïnes de la ciutat en aquest mural situat al costat de la boca de metro de Torrassa.

Aquesta galeria d’art a l’aire lliure dona l’oportunitat als veïns i veïnes de l’Hospitalet de disfrutar cada 30 dies d’una tècnica, una temàtica i un estil totalment diferents, amb l’ànimd’acostar l’art a la ciutadania i integrar-lo en l’espai urbà de manera responsable i respectuosa amb l’entorn.

Notícies relacionades

El projecte ofereix, a més, als artistes la possibilitat de mostrar les seves obres d’estudi al final de l’any –quadros, il·lustracions, escultures–, en una exposició conjunta. La iniciativa està encapçalada per la Fundació Contorno Urbano i Montana Colors i compta amb el patrocini del Grup Mémora i l’Ajuntament de l’Hospitalet.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA