El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

ART URBÀ

L'hospitalenc Jericó Delayah transforma en art una façana de Blocs Florida

El projecte s'emmarca dins de la iniciativa 'Art Mural als Blocs de Florida', que pretén oferir espais d'expressió artística a la zona

blocs

blocs

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’artista  hospitalenc Jericó Delayah ha sigut l’encarregat de crear el mural que ha transformat la façana del bloc 7 de Blocs Florida de l’Hospitalet en una autèntica obra d’art.

L’obra cobreix la totalitat de la façana mitjana del bloc, de 160 m2 i s’uneix a una altra intervenció artística sobre el paviment de la plaça de la Petanca, de 1.000 m2, on es pintaran jocs tradicionals.

L’estil de Delayah, un jove artista de l’Hospitalet, es basa en el joc amb les formes bàsiques, en l’ús de colors primaris i vius i en la pronunciació de les línies.

L’artista té influències de l’art preromànic, l’art dels 80 i 90, el pop art i l’art brut, amb un punt primitiu inspirat en la cultura popular i en el vincle que l’artista manté amb l’art d’arrel folklòrica.

Aquest projecte de transformació artística i millora de l’espai públic s’emmarca en la iniciativa ‘Art Mural als Blocs Florida’,que preveu crear en l’entorn de la zona un museu d’art urbà a l’aire lliure.

La idea es va iniciar l’any passat amb el mural que Erb Mon va pintar al bloc 13 i es preveu que en un futur se segueixin fent més intervencions artístiques en tot l’entorn de Blocs Florida.

Notícies relacionades

El projecte està coordinat per l’àrea de Cultura de l’ajuntament i Rebobinart, una associació fundada el 2012, que busca alliberar espais de creativitat per als artistes urbans i promocionar el talent artístic de la ciutat amb l’objectiu de posar l’art urbà al servei de la dinamització social i cultural de l’espai públic.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA