El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

MOSTRA CONJUNTA

'Cadàvers exquisits', una exposició de peces poc conegudes dels museus de l'Hospitalet i Sant Boi

Fins al 2 de setembre, veïns i veïnes de les dues localitats podran gaudir d'un diàleg entre les col·leccions amagades dels dos museus

cadvers-exquisits

cadvers-exquisits

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els museus de l’Hospitalet i Sant Boi inauguren una exposició conjunta i paral·lela per mostrar les seves peces menys conegudes al públici crear un joc de diàleg a dues bandes entre els dos espais i les seves col·leccions.

 Sota el nom de ‘Cadàvers exquisits’, la mostra fa públics retaules, gravats, monedes, ceràmica, pintura, medalles, escultures i objectes d’ús quotidià en un joc d’intercanvi entre les col·leccions dels dos museus.

L’exposició s’estructura a partir del diàleg entre dos conjunts de peces, una de cada museu, que conformen una unitat, l’anomenat ‘cadàver exquisit’. Es tracta de 60 peces concentrades en 30 diàlegs, 15 dels quals es poden veure al Museu de l’Hospitalet i 15 més al de Sant Boi.

Les peces exposades són part de les reserves allunyades, apartades i amagades dels ulls dels visitants, gairebé mortes, com cadàvers oblidats. Ara, les dues ciutats els fan reviure d’una manera singular i gairebé surrealista, i fan que dialoguin i facin dialogar els dos municipis.

L’exposició parteix de la idea del ‘cadàver exquisit’, un joc inventat pels surrealistes que la creació naixia de manera col·lectiva, amb aportacions parcials espontànies que creaven una obra de manera gairebé accidental.

Els participants no tenien en compte la col·laboració d’altres creadors i els resultats es consideraven més experimentals que estètics. Els primers exemples van ser literaris i més tard es van sumar a aquests altres disciplines artístiques, com el dibuix o la música.

Notícies relacionades

L’exposició, comissariada per Vanessa Martín, s’inaugurarà avui, 28 de juny, a les 19.30h i es podrà visitar fins al proper 2 de setembre. A més, el 12 de juliol la comissària farà una visita guiada a les dues seus de l’exposició.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA