El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

GAIREBÉ MIG MILIÓ DE PRESSUPOST

Comença la remodelació de diverses biblioteques públiques de l'Hospitalet

Les obres preveuen millorar l'accessibilitat, el sistema de climatització i el paviment de tres equipaments municipals

biblio-la-bobila

biblio-la-bobila

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les biblioteques públiques Josep Janés, de Collblanc, i la Bòbila de Pubilla Cases de l’Hospitalet han iniciat ja obres de millora a les seves instal·lacions, dins d’un pla de remodelació i millora d’aquests espais municipals a què s’adherirà pròximament la Biblioteca Can Sumarro, del barri Centre.

Aquest conjunt d’intervencions, que compten amb un pressupost total de 400.000 euros, preveuen actuacions com la millora del sistema de climatització, en el cas de la Josep Janés, o l’adequació del porxo d’accés, que presenta actualment greus problemes de filtració d’aigua.  

També se substituirà en aquest centre el paviment de l’entrada, actualment molt desgastat i lliscant, així com la pintura de paraments i portes interiors, entre altres actuacions menors.

En el cas de la Biblioteca la Bòbila s’està adequant l’equipament a la nova normativa ecològica de climatització, amb la instal·lació de nous aparells que garanteixen els nivells de confort de temperatura necessaris en tots els espais i una millora de la qualitat de l’aire.

D’altra banda, les tasques que s’iniciaran pròximament a la Biblioteca Can Sumarro permetran millorar-ne l’accessibilitat, amb l’adequació de les entrades als jardins i la instal·lació d’un ascensor interior.

L’actuació en aquesta antiga masia inclou, a més, la substitució per rampes de les actuals escales d’entrada i pas als jardins i l’ampliació i col·locació de portes automàtiques en l’accés principal i a la biblioteca infantil, entre altres reformes.

Notícies relacionades

Està previst que els projectes de millora dels tres equipaments finalitzin entre d’aquí dos o quatre mesos.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA