El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

ART URBÀ

Un mural fet de píxels al 12+1 de l'Hospitalet

L'artista Joan Cabrer ha sigut l'encarregat de decorar aquest mes la paret del carrer Rosalía de Castro i ha optat per una imatge que combina art i tecnologia

joan-cabrer

joan-cabrer

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La paret delcarrer de Rosalía de Castro de l’Hospitalet ha mudat aquest mes de manera radical. Ha passat del realisme de Juaristi a l’art basat enl’estètica digital del’artista  mallorquí Joan Cabrer.

Ell ha sigut l’encarregat de posar color aquest mes de juny al mural habilitat en el marc del projecte artístic 12+1, que ofereix a un artista cada mes la possibilitat de plasmar el seu art en aquest mur situat al costat de la boca de metro de Torrassa.

En aquest cas, Cabrer ha optat per mostrar als i les hospitalenques la que és la seva línia de treball, basada en la combinació de l’art i la tecnologia i que es mou constantment entre la naturalesa i l’estètica digital.  

Ell mateix explica que la seva obra, titulada ‘Hot Pixel’,“és una mostra de com el món digital interactua amb referents que pertanyen al món orgànic, la naturalesa observada des d’un punt de vista científic i barrejada amb l’estètica digital.”

Cabrer diu que ha recorregut als elements que formen part de la imatge de la pantalla, els ha portat al terreny de la pintura i els ha dotat d’un nou significat. Així, pretén posar en evidència que la màquina s’amaga rere un mur molt fi que pot caure i provocar un error en els sistemes de representació.

Herència de l’art abstracte

Joan Cabrer va estudiar Belles Arts a Barcelona i ha participat en exposicions individuals i col·lectives tant a Espanya com a Portugal. A més, ha sigut artista resident en espais de creació com Hangar o Piramidón CAC, a Barcelona, i el 2015 va rebre la medalla d’honor Beques Sotheby’s de la Fundació Miró Mallorca.

En la seva línia de recerca, experimentació i qüestionament dels límits de l’art pictòric, es basa especialment a relacionar pintura i tecnologia, a recollir les estètiques digitals i provar d’anar més enllà del que es veu a simple vista per explorar els límits de la pintura i del mateix digital.

Amb un toc i un estil molt personal, però que no deixa d’acollir grans influències de pintors abstractes de la talla de Luis Gordillo, una de les principals figures de l’art abstracte espanyol, l’alemany Albert Oehlen o de l’estil abstracte expressionista del càntabre Juan Uslé.

Murs que s’expressen

El mural pintat pel mallorquí forma part del projecte artístic 12+1, en què cada mes un artista té l’oportunitat de plasmar la seva obra i estil en una paret de 50m², ubicada al carrer Rosalía de Castro.

Aquesta galeria d’art a l’aire lliure dona l’oportunitat als veïns i veïnes de l’Hospitalet de disfrutar cada 30 dies d’una tècnica, temàtica i estil totalment diferents.

L’ànim d’aquesta iniciativa ésapropar l’art a la ciutadania i integrar-lo a l’espai urbàd’una manera responsable i respectuosa amb l’entorn. A més, el projecte ofereix als artistes la possibilitat de mostrar les seves obres d’estudi al final de l’any –quadres, il·lustracions, escultures–, en una exposició conjunta.

Notícies relacionades

El projecte 12+1 està encapçalat per la fundació Contorno Urbano i Montana Colors i compta amb el patrocini del Grupo Mémora i l’Ajuntament de l’Hospitalet.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA