El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

ACTIVITATS D'ESTIU

L'Hospitalet presenta un centenar de propostes culturals i de lleure per a aquest estiu

Els mesos de juny i juliol torna a la ciutat el Summer Experience, amb activitats artístiques i esportives per a tota la família

Com a novetat, destaca la celebració d'un festival jove al Districte Cultural dedicat a l'art i les danses urbanes

beta-disc r8798  477

beta-disc r8798 477

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant els mesos de juny i juliol, l’Hospitalet acollirà per segona vegada el Summer Experience, un programa atapeïtd’activitats culturals i de lleure que ompliran els carrers de tots els districtes de la ciutat.

La programació, presentada dimecres passat a Can Colom, engloba més de 100 propostes de proximitat de música, teatre, dansa, esportiu i circ, incloent activitats per a tota la família i per a tots els gustos.

El Districte I, format pels barris de Centre, Sant Josep i Sanfeliu, acollirà part de les activitats als jardins de Can Sumarro. Entre aquestes, destaca una jornada de jazz ‘manouche’,emmarcat en l’estil del swing i protagonitzada pels músics i alumnes de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts.

A més, es commemorarà el 20è aniversari de la mort de Maria Mercè Marçal amb un recital de poesia i els més petits podran descobrir la màgia dels llibres de la mà de MagiaDiver, en un espectacle que barreja llibres i fantasia.

Al Districte II de la ciutat -Collblanc-la Torrassa-, els actes se centraran alparc de la Marquesa, que acollirà un taller de pintura i serigrafia, contacontes i actuacions musicals, entre altres activitats, a més de la instal·lació d’un Tecòdrom, un espai per a la música i els ‘food trucks’.

Torre Barrina participarà amb tallers de videojocs, projeccions de curtmetratges amb smartphones i altres actes i els jardins de la Sénia acolliran Sonoestiu, concerts de petit format.

Al districte que engloba Santa Eulàlia i Granvia Sud els dijous es passaran a Can Trinxet, amb una proposta de dansa, circ, teatre, humor i música acompanyada de bona gastronomia, discjòqueis i dansa urbana.

Per la seva part, els districtes IV, V i VI proposen cinema a la fresca, concerts, teatre i una ruta gastronòmica, així com la segona edició del Bellvitge Music Festival (BMF) i tallers de batucada, circ i hip-hop.

L’H Urban Experience

Als festivals ja consolidats com Per Amor a L’Hart o Petit Format se li suma aquest any una novetat: la celebració de L’H Urban Experienceun festival dirigit al públic jove que arrencarà aquest mateix dissabte.

El certamen s’iniciarà amb una nova edició de Válvulas & Ritmos, el quart festival de grafits i cultura urbana de la ciutat, i n’inclourà altres com el festival de danses urbanes, la sessió ‘Hip-hop en femení’ o un mercat de segona mà.

A aquesta nova edició del Summer Joven no hi faltaran cites habituals com Can Chill Out, cinema a l’aire lliure o l’activitat ‘Taitxí als parcs’, així com tallers d’informàtica, cuina i escacs, entre d’altres.  

Notícies relacionades

La programació s’ha organitzat i coordinat entre les diferents àrees municipals i ha comptat amb la col·laboració de les comissions de festes municipals i d’entitats com a Contorn Urbà, Bipol·art, Bestiar Universal o Slham Poetry, entre d’altres.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA