El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Turisme

L'Hospitalet es blinda enfront de l'auge de vivendes turístiques

Aquest tipus d'apartaments només podran estar ubicats en edificis sencers amb el mateix ús i en zones urbanes

Apartament turístic a l’Hospitalet.

Apartament turístic a l’Hospitalet. / PERIODICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona temen patir les conseqüències de la massificació turística de la capital i comencen a prendre mesures. En aquest sentit, l'Ajuntament de l’Hospitalet, en el darrer ple municipal, ha aprovat la Modificació del Pla general metropolità (MPGM) amb la intenció de regular les condicions d'emplaçament de les vivendes turístiques i els allotjaments d'ús temporal, com són els apartaments turístics, des de fa anys un dels principals mal de cap dels governs de Barcelona.

El text, aprovat per unanimitat, afirma que les vivendes d'ús turístic i els establiments destinats a allotjament temporal només es podran situar en un edifici en zona urbanística que admeti l'ús de la vivenda o residencial -un 24% de la superfície del terme municipal. A més, el text explicita que aquestes vivendes d'ús turístic només podran situar-se en edificis d'ús exclusiu o bé en convivència amb altres usos declarats compatibles en la normativa de la nova MPGM. I aquests usos declarats compatibles i admesos són: comercials i oficines, restauració i aparcaments subterranis.

En canvi, la Modificació del Pla general metropolità recull que es prohibeix la implantació d'edificis de vivendes d'ús turístic i d'establiments d'allotjament temporal en carrers d'amplada inferior a 8 metres en tot el tram de carrer que dona davant la façana de l'accés principal. Ni tampoc poden implantar-se vivendes d'ús turístic a les plantes baixes dels edificis.

Augment de sol·licituds

I, finalment, amb l'aprovació inicial de la MPGM s'acorda també la suspensió de llicències com a pròrroga de les quals va aprovar la Junta de Govern Local, el 4 d'abril i 20 de juny de 2017, pel termini d'un any. A més, mentre la Generalitat no aprovi definitivament aquesta Modificació del Pla general metropolità que ara aprova inicialment l'Ajuntament de l'Hospitalet.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de l'Hospitalet va aprovar fa un any la suspensió de l'atorgament de llicències d'obres, d'activitats, comunicacions prèvies i declaracions responsables necessàries per a la implantació de vivendes d'ús turístic, albergs de joventut, hostals i pensions per fer un estudi de la situació del sector després d'haver detectat durant l'any 2016 i els primers mesos de 2017 un increment de sol·licituds d'aquest tipus d'allotjament.

Notícies relacionades

Respecte a les llicències de vivendes d'ús turístic donades abans de l'aprovació de la demora continuaran mentre no renunciïn a l'activitat. A l'Hospitalet s'havien donat menys de 400 llicències, que equival al 0,3% del volum total de vivendes de la ciutat.

Més notícies a l'Hospitalet