El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Mobile Congress

Marín vincula la continuïtat de l'MWC a Barcelona a "com es desenvolupi" aquest any

L'Hospitalet calcula que inaugurarà, "segurament en un any", el Centre Europeu de Medicina Tradicional Xinesa

 Roda de premsa de Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet.

 Roda de premsa de Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet. / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, la socialista Núria Marín, ha advertit aquest dijous que la continuïtat del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona "depèn de com es desenvolupi" l'edició d'aquest any. "Necessitem que aquest MWC es desenvolupi amb la màxima normalitat i garantir que les pròximes edicions estiguin a Barcelona i l'Hospitalet", ha defensat en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, en la qual ha destacat que les perspectives per a l'edició de 2018 del congrés, que comença el 26 de febrer, són molt positives.

L'Hospitalet acull, a més del MWC, diverses fires i esdeveniments al llarg de l'any que Marín ha situat en l'estratègia del seu Ajuntament per a "generar riquesa per distribuir-la i generar oportunitats i llocs de treball". Ha inclòs en aquests projectes el Centre Europeu de Medicina Tradicional Xinesa, que calcula inaugurar "segurament en un any" i que a la tardor d'aquest any començarà a construir-se.

"En aquests anys de crisi econòmica, molt llarga i molt dura, als quals s'ha sumat el procés [sobiranista], podíem fer dues coses: estar paralitzats i pendents de què passava o tirar projectes endavant", ha justificat.

GENERALITAT "PARALITZADA"

Ha explicat que el seu consistori segueix treballant amb la Generalitat "en coses del dia a dia, però en determinats aspectes la Generalitat està paralitzada" per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que ha demanat revertir amb la investidura d'un nou Govern. "Necessitem consellers, un Govern i una presidència, i que aquest Govern governi mirant i atenent els interessos dels ciutadans" en àmbits com l'educació i la sanitat.

VIES DE TREN

Un dels aspectes que ja compta amb el beneplàcit de la Generalitat és el soterrament de les vies de tren que travessen el municipi, l'execució de la qual depèn del Ministeri de Foment: "És l'assignatura pendent del Govern d'Espanya amb la ciutat, que no s'ha superat per inacció d'aquest Govern", ha criticat.

Notícies relacionades

"És un projecte molt important no només per a l'Hospitalet sinó per a tota la xarxa de Rodalies", i compta amb el suport de tots els grups municipals, la Cambra de Comerç de Barcelona i diverses entitats, ha esgrimit.

Més notícies a l'Hospitalet