El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

NOVA SENTÈNCIA DESPRÉS DE LES GUARDERIES

La Generalitat, una altra vegada en deute amb l'Hospitalet, ara per subvencions incompletes

L'administració haurà d'abonar la quantia de 67.000 euros al consistori català per rehabilitar els barris

Així ho diu el TSJC després d'obligar l'organisme autonòmic al pagament d'un milió per desentendre's de les guarderies

Núria Marín saluda Carles Puigdemont en la seva arribada a l’Hospitalet.

Núria Marín saluda Carles Puigdemont en la seva arribada a l’Hospitalet. / JORDI CORTINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès sentència favorable a l'Ajuntament de l'Hospitalet en el recurs mitjançant el qual el consistori que reclamava al Departament d'Obres Públiques de la Generalitat les subvencions atorgades i no rebudes dels exercicis 2011, 2012, 2013 i 2014.

Aquestes subvencions corresponen a la intervenció integral  als barris de Collblanc-la Torrassa, la Florida i Pubilla Casas. La sentència reconeix el dret a percebre la quantitat de 67.205,06 euros, més interessos.

En el marc de la Llei de barris, l'Ajuntament de l'Hospitalet havia sol·licitat subvencions a la Generalitat per valor de 6.187.015 euros, amb el fi de portar a terme diferents projectes d'intervenció als barris, entre els quals hi ha la rehabilitació de l'antic cinema Romero o la posada en marxa de les activitats de Torre Barrina, entre d'altres. Unes subvencions que van ser atorgades en els exercicis que van del 2010 al 2014, però que no es van rebre en la seva totalitat.

Segon deute, després de les guarderies

El febrer de 2015, l'Ajuntament de l'Hospitalet va formular un requeriment a la Generalitat perquè abonés els 67.205 euros que quedaven pendents de programar en els comptes de la Generalitat.

Aquesta és la segona sentència favorable que rep l'ajuntament de l'Hospitalet en pocs dies. El passat dia 15 el TSJC també va donar la raó a la corporació local en el recurs contenciós administratiu que reclamava el pagament del deute contret i compromès amb les guarderies municipals entre els anys 2012 i 2015, amb el sobrecost dels interessos acumulats, fins a la quantitat de 1.300 euros per plaça.

Notícies relacionades

La quantitat total que haurà d'abonar el Departament d'Ensenyament de la Generalitat a l'Ajuntament de l'Hospitalet és d'1.015.750 euros.

Més notícies de l'Hospitalet a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA