El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Tot l'alumnat de 4t d'ESO de l'Hospitalet ja conversa en anglès

L'ajuntament amplia en 500 alumnes de tres instituts un projecte de promoció de l'idioma rei

foto lh ingles

foto lh ingles

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

Tot l'alumnat de quart curs d'ESO de l'Hospitalet de Llobregat porta a terme sessions de conversa en anglès amb auxiliars natius, a través d'un programa finançat per l'ajuntament. 

La primera fase d'implantació del projecte es va portar a terme l'octubre del 2016, amb la contractació de 2 auxiliars natius de conversa que impartien classe en 5 instituts de la ciutat: el Llobregat, l'Apel·les Mestres, el Santa Eulàlia, el Can Vilumara i el Bisbe Berenguer.

Des d'aquesta setmana s'afegeix al programa tot l'alumnat d'ESO de tres centres educatius més de la ciutat: Llobregat, Rubió i Ors i Pedraforca, que sumen 500 alumnes més al programa de conversa.

“CORREGIR EL DESEQUILIBRI”

Es tracta d'una experiència pilot que incorpora els auxiliars des de primer fins a tercer d'ESO. Els 3 equipaments educatius que avui s'hi sumen ja van començar al gener el programa de conversa en anglès per a l'alumnat de quart d'ESO, igual que ho van fer la resta de centres educatius de l'Hospitalet inscrits.

En total, són 1.750 alumnes de 4t ESO de la ciutat els que ja compten amb 3 hores lectives setmanals d'anglès. El global d'hores d'auxiliar a la ciutat és de 338 hores setmanals destinades a activitat educativa, coordinació i conversa amb els mestres i organització d'activitats en xarxa.

Coincidint amb l'inici del programa pilot, l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i el regidor d'Educació, Jaume Graells, van visitar el 13 de febrer l'Institut Apel·les Mestres, on van parlar amb els alumnes del programa de conversa.

L'alcaldessa va explicar que "amb aquest projecte d'auxiliars de conversa volem corregir el possible desequilibri que es pot donar per un component econòmic i sociològic de les famílies. Volem que tots els nostres nens i joves tinguin les mateixes oportunitats a l'hora de conèixer una llengua estrangera".

OBJECTIU DEL PROGRAMA D'ACTUACIÓ MUNICIPAL 

El nou programa s'emmarca en un dels objectius de ciutat del Programa d'Actuació Municipal 2015-2019, “garantir els drets bàsics de les persones i els serveis municipals com a instruments d'equitat i cohesió social”.

Notícies relacionades

Concretament, en l'àmbit educatiu, l'ajuntament assegura voler “desenvolupar accions encaminades a millorar les competències, la capacitació i les oportunitats d'èxit dels estudiants complementant les seves ensenyances bàsiques per avançar cap a una societat del coneixement”. 

Més notícies de l'Hospitalet