El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

ENSENYAMENT

L'Hospitalet recicla els seus antics jutjats en un centre educatiu

L'ajuntament cedeix al grup Planeta l'edifici perquè el reformi i hi imparteixi formació professional i màsters

icoy35683850 planeta160926172124

icoy35683850 planeta160926172124 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
DAVID GARCÍA MATEU / BARCELONA

L’abandonat edifici que anys enrere acollia els jutjats de l’Hospitalet adquireix nova vida. L’ajuntament de la ciutat ha firmat un conveni amb el Grup Planeta en què cedeix l’immoble municipal durant 25 anys a canvi que es destini a l’educació. Planeta, per la seva part, invertirà entre set i deu milions d’euros a reformar el complex de 10.800 metres quadrats i hi instal·larà un nou espai de la seva línia de formació professional, graus i màsters. S’espera que la instal·lació pugui començar a funcionar a partir del curs 2017-18.

L’Ajuntament de l’Hospitalet ja arrossegava la idea de donar una funció formativa a l’edifici, que està tancat des del 2008. Si l’any passat el concurs públic que va obrir el consistori no va tenir cap adjudicatari, ha sigut ara, via negociació directa amb Planeta, quan s’ha firmat l’acord. D’aquesta manera, el grup editorial ampliarà la seva línia de formació amb cursos presencials, on line i mixtos.

L’oferta de formació professional que oferirà el grup abraçarà tant les tecnologies (disseny web, etcètera), com la salut (auxiliar d’infermeria...), entre altres especialitats. Mentrestant, els estudis de grau i postgrau universitaris aniran dirigits a tots aquells que vulguin iniciar o ampliar els seus coneixements en màrqueting, disseny o planificació territorial, entre altres camps. Alguns d’aquests estudis comptaran amb la col·laboració, en qualitat de centres adscrits, d’universitats com la de Barcelona (UB) o la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

El preu mitjà dels cursos que s’oferiran anirà des dels 2.500 fins als 7.000 euros. Una xifra que el Grup Planeta rebaixarà a través de beques a uns 300 estudiants residents a l’Hospitalet que presentin dificultats econòmiques. Ara com ara, Planeta compta que podrà instruir 3.000 alumnes en els 70 programes que s’impartiran al nou cen-

Notícies relacionades

tre situat a l’avinguda de Josep Tarradellas, a prop de l’estació de ferrocarril. Segons explica l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, «la idea no és competir amb el que ja hi ha a la ciutat, sinó oferir allò que no hi ha».

ATRAURE EMPRESES

Una vegada cursats els estudis teòrics, els alumnes podran escollir, segons els seus coneixements, «entre empreses tecnològiques com Microsoft o Altran, o companyies de distribució com Caprabo», fins a arribar al centenar d’empreses col·laboradores on els alumnes podran realitzar les pràctiques, segons han explicat els responsables de Planeta. Una possibilitat que vol aprofitar l’ajuntament per atraure noves empreses a la ciutat «que s’hi arrelin i connectin amb els ciutadans i ciutadanes» «perquè els puguin ajudar a tenir més oportunitats», ha explicat Marín.

Temes:

Grup Planeta