El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Núria Marín viatja a Nova York per impulsar el Districte Cultural de l'Hospitalet

L'alcaldessa busca inversors interessats a instal·lar satèl·lits de les seves empreses a l'àrea cultural

nria-marn-brooklyn

nria-marn-brooklyn

1
Es llegeix en minuts
MIREIA BIEL / L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, presentarà aquest dimecres 25 de maig a Brooklyn, Nova York, el projecte del Districte Cultural de l'Hospitalet en el marc de la reunió que celebra la Xarxa Global de Districtes Culturals (GCDN), una federació de centres globals de les arts i de la cultura d'arreu del món que té com a missió fomentar la cooperació i l'intercanvi de coneixements entre els responsables de la promoció i desenvolupament dels districtes culturals.

A part d'explicar els plans de futur que l’Hospitalet té pel que fa a desenvolupament cultural, el viatge a Nova York servirà també per buscar noves idees que puguin incorporar-se al futur districte cultural, on ja han començat a instal·lar-s'hi alguns artistes com Carles Gabarró.

PROJECTE PRIORITARI

El Districte Cultural és un dels tres eixos estratègics que la ciutat s'ha marcat per als pròxims anys, juntament amb el turisme de negocis i la indústria biomèdica. Es tracta d'un projecte que vol impulsar el desenvolupament de les indústries creatives i donar suport als creadors per generar riquesa i llocs de treball i, al mateix temps, regenerar urbanísticament una àrea que fins ara tenia un ús eminentment industrial i terciari.

Marín també aprofita l'estada als Estats Units per conèixer les principals iniciatives culturals que s'estan desenvolupant a Nova York. L'alcaldessa ha visitat la comunitat WeWork, una plataforma per a creadors, amb seu a Brooklyn, que va més enllà dels espais de coworking, en combinar les zones de treball individuals o grupals i les compartides per a l'oci i la calma.

A LA RECERCA D'INVERSORS

WeWork es planteja la possibilitat d'implantar-se a l'àrea de Barcelona i, per tant, el futur Districte Cultural és un emplaçament idoni per a les seves necessitats, una oferta que Marín segur que els ha plantejat, de la mateixa manera que ha fet amb altres inversors potencials que podrien instal·lar satèl·lits de les seves empreses en el futur Districte Cultural d'Hospitalet.

La visita de Marín a Nova York també va servir per conèixer de primera mà l'Illa dels Governadors, espai d'oci i cultura a l'aire lliure, i el Brooklyn Navy Yard, un parc industrial inserit dins del teixit urbà, que reuneix 330 empreses i dóna feina a 7.000 persones.

Notícies relacionades

Todo això és una mostra més de l'envergadura d'un dels principals projectes de l’Hospitalet, i que pretén convertir la cultura en un motor de desenvolupament econòmic, un fet gairebé inèdit a Catalunya.

Més notícies de l'Hospitalet